Samsung

Samsung Galaxy S5 već ruši rekorde

Samsung je stvorio naviku rušenja svojih vlastitih rekorda kada je u pitanju Galaxy serija flagshipova. Nastavljajući dalje s trendom, Južno Korejski tvrtkin posljednji flagship Galaxy S5 srušio je rekord prodaje na dan stupanja na tržište od svog prethodnika Galaxy-ja S4, sudeći prema izvještaju GSMArene.

Galaxy S5Galaxy S5, koji je pušten u prodaju prošloga petka istovremeno u 125 zemalja širom svijeta, prodao je 30 posto više uređaja na svoj dan lansiranja nego Galaxy S4. U stvari, u nekim Europskim tržištima, prodaja je bila dvostruka nego ona njegovog prethodnika. Smartphone je na rasporedu da bude lansiran na još 25 tržišta u idućih par dana, donoseći ukupni broj na 150.

Iako Samsung nije još službeno objavio prodaju na dan lansiranja za S5, neimenovani predstavnik Samsunga je rekao da je prodaja do sada u milijunima. Također je bilo izvještaja o nestanku zalihe na mnogim mjestima.

Galaxy S5 ima 5.1-inčni HD display i radi na Androidu 4.4 KitKat. Trenutno se smatra jednim od najboljih visokotehnoloških smartphonea na tržištu. Njegova SIM-free opcija je trenutno na cijeni od $699 u SAD-u i oko $599 u većini zemalja Europe i Azije.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh