Novosti

Samsung Intrepid


Samsung Interpid ima zaslon osjetljiv na dodir, QWERTY tipkovnicu, igre, audio i video player, 3.2 megapikselnu kameru i “TellMe” tehnologiju za glasovne naredbe.Intrepid ima nekoliko nedostataka. Njegov 2,5-inčni zaslon nije baš velik ni svijetao, a na tipkovnici nema dovoljno prostora između tipki. Bez obzira na to, on ima puno toga za pokazati.

Intrepid je profesionalnog izgleda, laganog dizajna i jako tanak – barem u odnosu na mnoge BlackBerry uređaje. 2,5-inčni zaslon je prosječne veličine, osjetljiv je na dodir, ali nije baš svijetao. Kao rezultat toga, ekstra-reflektivni zaslon teško je koristiti noću. Intrepid koristi meni bar s navigacijskim tipkama za aktivaciju sustava Windows Mobile. QWERTY tipkovnica ima gumbe prosječne veličine, ali je premalo razmaka između njih. Sveukupno, tanki i lagani Intrepid je dobrog dizajna.

Interpid ima 3.2 megapikselnu kameru, čiji je objektiv iznad prosjeka za telefonske kamere. Kvaliteta slike je dobra, ali ne i jako oštra, vjerojatno zbog kašnjenja između zatvarača i stvarnog okidanja.
Nakon uzimanja fotografije, ona se vrlo lako može odmah obrađivati, rezati, rotirati, zumirati itd. Maksimalna rezolucija kamere je 2048 x 1536 px. Video snimanje je čudno i nejasno i bez dovoljno svjetla. Zvuk se ne čuje ako uređaj nije u neposrednoj blizini izvora. Maksimalna rezolucija kod snimanja je 320 x 240 px.

Interpid koristi Microsoftov Windows mobile 6.5 operativni sustav, što znači da korisnici mogu koristiti Windows Media Player, Windows Live, Yahoo klijent, a osim toga mogu kupovati aplikacije na Windows Marketplace-u.

Microsoftova aplikacija “My Phone” sinkronizira imenik, kalendar, zadatke, bilješke, poruke, slike, video zapise i dokumente na myphone.microsoft.com korisničkom računu, tako da se ne izgube podaci gubitkom mobilnog uređaja. “My Phone“ omogućava brzo spajanje na društvene mreže poput Facebooka, MySpacea te lociranje uređaja u slučaju gubitka. Uređaj ima dobru GPS navigaciju sa turn-by-turn glasovnim uputama, kartama, prometnim informacijama, te informacijama o benzinskim crpkama, trgovinama, bankama, restoranima itd.

Ovako malen zaslon nije praktičan za pametne telefone. Čitanje e-mailova, uređivanje dokumenata bilo bi puno jednostavnije obavljati na većem zaslonu. Zaslon je malen sa mogućnošću prikazivanja 262 tisuće boja i rezolucijom 320 x 240 px.

Pozadinski zvučnik je vrlo slab i najjača razina zvuka na njemu zvuči kao srednja razina na ostalim današnjim uređajima. Dosta pozitivna stvar kod ovog uređaja je 3.5 mm-ski audio jack.

Interpid podržava jednu inovativnu aplikaciju, a to je “TellMe“ aplikacija, koja omogućuje korisniku pisanje poruka glasovnim naredbama. Ova aplikacija osim tekst poruka, aktivira mnogo aplikacija na ovom uređaju.

Posjeduje Spirit TV aplikaciju, koja omogućuje gledanje klipova, a ponekad i čitavih filmova preko ABC Mobilea, Disney Channela itd. Uređaj ima JAVA podršku i instalirane igre: Solitaire i Bubble Breake, dok se mnoge druge mogu kupiti na Windows Marketplaceu.

Interpid koristi Internet Explorer 6, koji podržava Flash. Sve što bi korisnik računala vidio o nekoj stranici na desktopu, to sve prikazuje i ovaj browser. Uređaj koristi 3G mrežu, a ima opciju Wi-Fi spajanja.

Prema veličini interne memorije Interpid spada među prosječne pametne telefone. Dostupno je 256MB RAM-a i 512 MB ROM-a, sa podrškom za microSD maksimalnog kapaciteta 16 GB.

Ovaj uređaj morao je biti bolje izveden, sa boljim browserom i boljom audio ponudom. Samsung je pokušao spojiti zaslon osjetljiv na dodir i QWERTY tipkovnicu. Međutim, čini se da je to bio promašaj. Iako se nije pokazao u najboljem svjetlu, vjerujemo da će ga koristiti Windows fanovi, a posebno oni koji imaju višestruke e-mail račune, koji trebaju dobru sinkronizaciju i nemaju vremena za korištenja osobnog računala.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh