Samsung

Samsung S3: Devet milijuna narudžbi novog Galaxy pametnog telefona

Više od sto globalnih distributera naručilo je novi Galaxy S3 mobilni telefon te računaju na inicijalnu prodaju više od devet milijuna modela popularne linije pametnih telefona.

Ova vijest došla je kao poticaj za Android operativni sustav koji je ugrađen u više od polovice pametnih telefona na svijetu, ali i kao alarm Microsoftu čija je prisutnost pametnih telefona pala ispod dva posto na svjetskom tržištu, te Sonyju i LG-u koji su također u padu.

Korejski Samsung je uvjerljivo najveći globalni proizvođač mobilnih aparata, ispred Nokije, ali i Applea čiji je iPhone 4S naručen u više od milijun primjeraka unutar 24 sata od pompozne najave puštanja u prodaju. Prema pisanju korejskih medija, Samsung već proizvodi tri milijuna jedinica Galaxsy S3 modela na mjesec te radi punim kapacitetom.

Početak prodaje zakazan je za 29. svibnja 2012., a u Velikoj Britaniji cijena će mu uz pretplatnički ugovor iznositi oko 340 kuna. Tvorci se nadaju rušenju rekordne prodaje koji drži prethodnik Galaxy SII s brojkom od 20 milijuna prodanih modela.

Novi S3 ima 4.8” dijagonalu zaslona te opciju automatske uspostave poziva ako je pozivateljev broj ispisan na zaslonu, a telefon uspravno usmjeren prema licu vlasnika. Samsung je u novi S3 ubacio glasovnu kontrolu sličnu Appleovoj osobnoj asistentici Siri, te će ponuditi korisnicima 50 GB prostora za pohranu podataka na hard disku.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh