Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Samsung

Samsung: U 2020. smartphone koji nije iz flagship segmenta prvi će imati kameru ispod zaslona

Prema informacijama koje stižu iz Južne Koreje, tvrtka Samsung mogla bi biti jedna od prvih tvrtki koja će na svojim mobilnim uređajima imati prednju kameru smještenu ispod zaslona.

Južnokorejska tvrtka se naime sprema na početak proizvodnje takvih uređaja, s mjesečnim kapacitetom proizvodnje od 30 tisuća primjeraka. Proizvodnja bi trebala započeti do kraja ovog mjeseca kako bi se uređaji na tržištu pojavili u prvim mjesecima iduće godine.

Samsung je za ovaj uređaj trebao riješiti i jedan problem koji kamere ispod zaslona izdvaja od onih tradicionalnih. Unatoč svojoj transparentnosti OLED paneli i dalje uzrokuju distorziju svjetla koje dolazi do senzora te time utječu na kvalitetu snimljenih fotografija.

Samsung je smislio dva rješenja za ovaj problem, prostor kod same kamere trebao bi biti što transparentniji, a posebni algoritam bit će zadužen za korekciju distorzija.

Još valja naglasiti da Samsungov novi pametni telefon neće pripadati high end kategoriji uređaja (Galaxy S uređaji) već će najvjerojatnije pripadati Galaxy A seriji uređaja, što je uostalom i u skladu s dosadašnjom Samsungovom politikom (inovativne značajke kao što je rotirajuća kamera koja je uvrštena u Galaxy A80 model).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Samsung

Tvrtka Samsung Electronics je na jučerašnjem virtualnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+.

Samsung

Galaxy Note20 serija stvorena je za produktivnost te se s lakoćom povezuje s ostalim Galaxy uređajima, stvarajući poseban ekosustav koji pruža više fleksibilnosti i...

Samsung

Samsung je predstavio Galaxy Z Flip 5G, uređaj koji spaja već nadaleko poznati pametni telefon s munjevitom brzinom 5G mreže, kreirajući potpuno novo korisničko...

Samsung

Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti "novog normalnog" jer ostati povezan i funkcionalan postaje ključni dio novonastale svakodnevice.

Oglašavanje