Samsung

Samsungov patent smartphonea sa dvostrukim ekranom

Samsung je uspješno patentirao smartphone sa dvostrukim ekranom. Informacije o tome su pronašli novinari sa nizozemskog portala letsgodigital.org.

Uz te informacije izradili su 3D modele tj. koncept kako bi taj Samsungov model mogao izgledati. S obzirom da je to zasada samo patent, moguće je da neće nikada ugledati svjetlo dana, ali uzimajući u obzir i Xiaomijevu jučerašnju prezentaciju novih modela možemo donekle zamisliti što donosi i u kojem smjeru ide budući razvoj smartphonea.

Prvi od njihovih rendera pokazuje smartphone izuzetno tankog okvira i zaobljenih uglova. Stražnji ekran ima omjer stranica 4:3. U ovoj inačici nema prednje kamere, jasno je da je svrha sekundarnog ekrana za okidanje selfija i primjerice uštedu baterije za kratki pregled poruka i drugih sitnica tako da se izbjegne prekomjerna potrošnja paljenjem primarnog ekrana.

 

Drugi objavljeni render se u svojim linijama i općenitoj formi malo razlikuje od prvog. Jedina zamjetljiva razlika je postojanje prednje kamere koja je smještena u samom ekranu.

Ostaje nam za vidjeti koju varijantu će Samsung odabrati i da li će to biti isprva testirano na nižoj seriji uređaja, poput A serije, ili će to biti implementirano odmah na Samsungov flagship Galaxy S11.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh