Samsung

Samsungov telefon sa savitljivim ekranom dolazi krajem godine?

Pametni telefoni sa savitljivim ekranom već nekoliko godina zaokupljaju maštu tehnoloških entuzijasta. Više kompanija (navodno) radi na takvim rješenjima, a pritom se prst prije svega upire u Samsung.

Prije nego što je počeo (upravo zaključeni) Mobile World Congress (MWC) u Barceloni, govorkalo se kako će Samsung ondje predstaviti savitljivi zaslon odabranom krugu ljudi. Predstava je trebala biti zatvorenog tipa, kako bi se dobila kvalitetna povratna informacija o proizvodu.

Nema nikakvih informacija da se takva prezentacija održala; čini se malo vjerojatnim da bi Samsung tako osjetljivu i potencijalno vrlo probitačnu tehnologiju nosio okolo po svijetu i riskirao da je vide neželjene oči; jednostavnije bi bilo željene osobe jednostavno dovesti u tvornicu i u kontroliranim uvjetima odraditi posao.

Postavlja se i pitanje kakav će to uređaj biti. Neke glasine kažu da će, nakon što se zaslon razvije u punu veličinu – služiti kao tablet dijagonale 7 inča. Koliki će i kakav biti kad se preklopi ili savije? Hoće li to biti telefon ili tablet? Ili oboje?

Nešto manje reflektora upereno je u LG, koji je navodno još dalje odmakao u razvoju ove tehnologije. Predviđa se kako će obje kompanije do kraja godine predstaviti svoja rješenja i na tržište plasirati vrlo ograničenu seriju proizvoda.

Što se Samsunga tiče njegov punokrvni, gotovi uređaj spreman za serijsku proizvodnju trebao bi biti predstavljen na MWC-u sljedeće godine i to pod imenom Galaxy X. O LG-u se ne zna niti toliko.

3 komentara

3 Comments

  1. ožujak 7, 2017 at 3:47 pm

    Saška Hadžija ovaj cekaj

  2. ožujak 7, 2017 at 5:45 pm

    Cijena 4000 eura

  3. ožujak 8, 2017 at 10:59 am

    nije li lenovo isto nešt savio?…nisam siguran

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh