Apple

Samsungu prijeti zabrana prodaje Galaxy telefona u Europi?

Nakon što je Apple nedavno uspio izboriti privremenu zabranu prodaje Samsungova Galaxy tableta u zemljama Europske unije (svima osim Nizozemske), sada su se okomili na njihove pametne telefone iz Galaxy serije.

Tako je nizozemski sud donio preliminarnu odluku u kojoj Samsungu zabranjuje prodaju telefona iz Galaxy serije (radi se o modelima Galaxy S, SII i Galaxy Ace), a ova odluka stupa na snagu za sedam tjedana. Zabrana se odnosi na prodaju Samsungovih telefona u 32 europske zemlje, ali među njima nema Hrvatske tako da bi se prodaja u našoj zemlji trebala nesmetano nastaviti.

Problem zbog kojeg je sud donio odluku o zabrani odnosi se na softverski patent koji pokriva `prijenosne elektronske uređaje za upravljanje fotografijama`, a riječ je o patentu za `listanje` fotografija u foto galerijama. Iz Samsunga su brzo reagirali na ovu informaciju pa je, kako prenosi nizozemska stranica Tweakers, odvjetnik ove kompanije Bas Berghuis najavio da će modificirati spornu aplikaciju kako bi izbjegli zabranu te omogućili daljnju prodaju Samsungovih telefona.

Na svom službenom blogu ova je južnokorejska kompanija objavila detalje o deset patenata za koje je Apple tvrdio da ih krše – ispostavilo se da su prekršili samo taj jedan patent vezan uz foto galeriju, a kad riješe taj problem, nadaju se da više neće biti pod udarom Applea.

Na stranici The Next Web kažu da je presuda zbog kršenja navedenog patenta iznimno bitna jer se ne odnosi na hardver Samsungova telefona, već na Androidov softver – ovo teoretski znači da bi Apple u budućnosti mogao blokirati (ili pokušati blokirati) prodaju bilo kojeg uređaja koji radi na Androidu u svakoj od 32 europske zemlje u kojima je zabranjena prodaja i Samsungovih telefona, prenosi dnevnik.hr


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh