Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Sony Ericsson uskoro izdaje PSP Smartphone

Glasine o novom PSP (Playstation Portable) telefonu, kojeg bi radio Sony Ericsson, kruže već neko vrijeme, ali do sada su uglavnom bile nedosljedne. Sudeći po najnovijim informacijama, ovo će se promijeniti. Zahvaljujući Android OS-u, koji se pokazao kao veoma fleksibilna platforma, vrlo smo blizu izlasku novog gaming okruženja i nove vrste uređaja, smartphonea nalik PSP-u.

Prema brojnim izvorima, Sony Ericsson se udružio s Googleom i naporno rade na razvoju nove igraće platforme, okruženja i uređaja.

Iako je rad još u tijeku, dostupne informacije ukazuju na izlazak ovog uređaja u listopadu ove godine, što znači da je projekt trenutno u završnim fazama razvoja.

Ako je za vjerovati stranici Engadget, novi uređaj bit će hibrid između Samsungovog Captivate smartphonea i PSP Go uređaja.

Vjerojatno će izgledati kao klizni smartphone uređaj, s kontrolama kakve nalazimo na gamepadovima, a ne kao standardne QWERTY tipkovnice. Nadalje, D-pad je opisan na način da izgledom podsjeća na “touch pad” za analogne kontrole, a također će imati standardne Playstation gumbe.

Spomenuti uređaj imat će veliki ekran, između 3.7 i 4.1 inča te WVGA rezoluciju, 5-megapikselnu kameru i Snapdragon procesor od 1 GHz.

Ovo će također biti prvi Sony Ericsson smartphone s Android operacijskim sustavom.

Međutim, ako je ovome za vjerovati, teško da će uređaj izaći u listopadu 2010., pošto se lansiranje Android 3.0 OS-a planira tek krajem 2010. ili početkom 2011. godine.

Još jedan komad softvera koji će se naći na Android platformi jest nova Android Market kategorija koja će biti popunjena upravo njoj namijenjenim igrama i kojoj će spomenuti uređaj imati trenutni pristup.

Neke od naslova koje možemo očekivati na ovome uređaju su video igre sa stare PSX konzole te brojne nove PSP igre, kao što su God of War, Call of Duty: Modern Warfare i LittleBigPlanet. Među planiranim projektima su i buduće igre s proširenim značajkama.

Ovaj smartphone uređaj bit će izdan pod brandom Xperia serije, ali će također nositi i Playstation oznaku.

Sigurno je da možete očekivati dodatne informacije o ovom hibridnom smartphone uređaju već ove jeseni.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Novosti

Google je odlučio ubaciti Meet kao posebnu i poprilično veliku tipku u donjem dijelu Gmail sučelja.

Oglašavanje