Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Havok engine za igre na XPERIA-iji Play

Ljudi odgovorni za Havok engine za video igre udružili su se sa Sony Ericssonom kako bi korisnicima Androida pružili još bolje igraće iskustvo. Kao rezultat toga, danas je objavljen zanimljivi video koji pokazuje snagu i mogućnosti Havok enginea.

Havok Physics je razvila irska tvrtka Havok. Dizajniran je za video igre te pruža koliziju u stvarnom vremenu i dinamiku krutih tijela u tri dimenzije. Omogućuje više tipova dinamičkih ograničenja između krutih tijela i visoko optimiziranu detekciju kolizije. Koristeći dinamičku simulaciju, Havok je virtualne svjetove učinio realnijim nego ikad.

Prije nekoliko dana, Havok i Sony Ericsson su najavili dostupnost razvojnog paketa Havok Android programerima. Ova inačica posebno je prilagođena za XPERIA Play smartphone.

Havok je dosad radio za najveće svjetske kompanije: Microsoft, Nintendo, Sony Computer Entertainment i dr. U objavi za novinare, David Coghlan iz Havoka, rekao je sljedeće: “Drago nam je da smo udružili snage sa Sony Ericssonom i da možemo prenijeti punu snagu Havoka u ruke razvojnih programera za XPERIA-u Play. Veoma su nas impresionirale performanse XPERIA-e Play i lakoću s kojom smo optimizirali našu tehnologiju za tu platformu. Ovo će omogućiti programerima da koriste Havok tehnologiju da stvore animacije i bogate 3-D igre za Android pametne telefone, predvođene XPERIA-ijom Play.”

Uskoro nakon ove objave, izašao je demonstrativni video koji pokazuje što sve Havok engine može. U videu, Marcus Hansson, predstavnik iz Sony Ericssona, pokazuje nekoliko značajki dostupnih programerima koji će koristiti Havok engine.

Prva značajka su uništivi predmeti u okolini, što bi igre trebalo učiniti prirodnijima. Istovremeno, prikazan je tzv. “rag-doll” model fizike po kojem je Havok engine poznat. Konačno, demonstriran je način na koji se kontrolira lika koristeći XPERIA-u Play.

Video pogledajte na ovom linku.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Novosti

Google je odlučio ubaciti Meet kao posebnu i poprilično veliku tipku u donjem dijelu Gmail sučelja.

Oglašavanje