Sony

Hoće li Microsoft i Sony proširiti poslovanje?

Xperia X1 je bila zajednički projekt Windows Mobile i Sony-a. Nastavak ostalih uređaja bio je samo u planu, kao što je Xperija X2 koja nikada nije objavljena. Došlo je do ponovnog pokretanja suradnje, te će po vjerovanjima Pierra Perona, šefa Sony Mobile Europe, Windows biti njihov sljedeći uređaj.

Windows_Phone_Store_logo_and_wordmark_(blue)

Sony se proslavio sa Android uređajima, zbog čega je prvotno i zanemario suradnju sa Windows Mobile-om. Kako su dogovori još u tijeku, Pierr Peron nije htio reći kada bi smo mogli vidjeti Windows mobitel. Sonny se želi odmaknuti od klasičnih pametnih telefona koje su do sada proizvodili. Odlučno su rekli kako ne žele proizvoditi proizvod koji će biti tek u prodaji, već žele proizvod koji će na tržištu doći na sami vrh potražnje mobilnih uređaja.

Ne tako davno, bio je objavljen sličan projekt Sony-a i Micosofta još 2012. godine, no odmah je negiran od strane predsjednika uprave tvrtke. Za sada tvrtka Sony ima zadovoljavajuće poslovanje sa Googlom, no čini se da će doći do suradnje na drugim položajima.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh