Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sony

Nova era “malih” mobitela: Iz Japana uskoro stiže najmanji 5G?

U vrijeme kad velika većina novih pametnih telefona uglavnom ima ekrane dijagonale oko 6 i preko 6 incha, čini se da za one koji bi željeli nešto kompaktniji uređaj tržište nema baš puno toga za ponuditi. Bar kad su uređaji srednje i više klase u pitanju.

Iako se ranije glasine o velikom Sony Xperia 5 Plus mobitelu nisu obistinile, sad nam poslije njih stižu neslužbene najave novog “malog” Xperia mobitela. Prema njima, pametni telefon Sony Xperia 5 II bi u drugoj polovini godine trebao debitirati u Japanu.

Riječ je o uređaju s ekranom dijagonale između 5,6 i 5,8 incha, koji će najvjerojatnije podržavati 5G i time postati prvi pametni telefon manji od šest incha s podrškom za mrežu sljedeće generacije.

Prema navodima GSM Arene, nije poznato hoće li Sony Xperia 5 II i pored podrške za 5G dobiti premium status. Nije poznato ni to je li sam naziv mobitela konačan, s obzirom na to da su se prije par mjeseci pojavile glasine o izvjesnom Sony Xperia 9 mobitelu opremljenom Snapdragon 765G chipsetom i 5G modemom.

Što god da na kraju od ovog bude, Sony Xperia 5 II (ili kako se već bude zvao) će biti tek drugi 5G uređaj čuvenog japanskog proizvođača, poslije modela Xperia 1 II, u srednjem cjenovnom rangu, s obzirom na to da je Xperia Pro 5G uređaj više klase namijenjen naprednijim korisnicima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Sony

Sony Xperia Pro model ima jedinstvenu funkciju - mogućnost povezivanja putem HDMI kabela.

Akcije

Trgovina eBay, vjerojatno već svima poznata, daje korisnicima pristup otvorenom tržištu gdje svatko može kupovati i prodavati razne proizvode. Nedavno smo dobili informaciju o...

Oglašavanje