Novosti

Sony i dalje bilježi gubitak

Sony Ericsson je preimenovan u Sony Mobile Communications. Vijest je postala službena prilikom predstavljanja novih mobilnih uređaja na CES-u u Las Vegasu. Naime Sony je još prošle godine otkupio Ericssonov udio u zajedničkoj kompaniji Sony Ericsson za 1,05 milijardi eura (1,45 milijardi dolara).

Preimenovanje imena za sada još nije pomoglo Sony-u da ne zabilježi gubitak u poslovanju. Tijekom četvrtog kvartala 2011. Sony je zabilježio neto gubitak od 207 milijuna eura.
Vrijednost prodanih uređaja četvrtom kvartalu 2011. je iznosila 1,3 milijarde eura što je 16% manje u odnosu na četvrti kvartal 2010. godine.
Tijekom četvrtog kvartala 2011. je isporučeno 9 milijuna Xperia ureađaja što čak 20% manje u odnosu na četvrti kvartal 2010. godine te 5% manje u odnosu na treći kvartal 2011. godine.
Sony se pravda da razloge ovakvoj situaciji vidi u jakoj konkurenciji, nepovoljnim makroekonomskim uvjetima te poplavama na Tajlandu.

Sony je na CES-u predstavio nove mobilne uređaje s kojima je nestao i prepoznatljiv Sony Ericsson logo, Sony Xperia Ion i Sony Xperia S. Sony će se ponovno pokušati vratiti među vodeće igraće na tržištu mobilne tehnologije te će od sada brže nuditi nove uređaje te iskoristiti najveću prednost nad konkurencijom, veliki portfelj svojih proizvoda, od mobitela, prijenosnih računala, televizora, do najjačeg i najraširenijeg proizvoda „PlayStationa“.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh