Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tutoriali

Kako aktivirati razvojne opcije i USB Debugging na najnovijem Android 9 Pie!

Prije nego što dođemo do koraka za omogućavanje opcija za razvoj i uklanjanje pogrešaka putem USB-a, prvo ćemo odvojiti malo vremena kako bismo pogledali što te postavke znače i zašto biste ih htjeli omogućiti.

Najčešći razlog da korisnici pristupaju ovom skrivenom izborniku “Developer Options” je omogućavanje opcija kao što su OEM otključavanje ili USB ispravljanje pogrešaka. Prva navedena opcija je neophodna i najvažnija ako želite otključati bootloader vašeg Android uređaja. Druga navedena opcija je isto potrebna ako želite uspostaviti uspješnu ADB vezu između vašeg Android uređaja i računala. To je također nešto što se često traži da radite tijekom uobičajenih tutorijala za instalaciju ROMova i otključavanje.

Ako prvi put ulazite u scenu modiranja Androida, to su postavke koje morate omogućiti prije nego što krenete dalje. Proces je prilično jednostavan i trebao bi raditi besprijekorno na bilo kojem Android telefonu ili tabletu koji pokreće Android Pie.

Omogućite opcije za razvoj na Android Pie

Postavka USB debugging nalazi se u izborniku “Developer options” što znači da ćete najprije trebati pristupiti navedenim opcijama kako biste omogućili USB ispravljanje pogrešaka na Androidu Pie. Da biste to učinili, slijedite korake opisane u nastavku.

 1. Otvorite Postavke uređaja na Android telefonu.
 2. Dođite na dno izbornika i dodirnite “Sustav
 3. Na sljedećem zaslonu dodirnite “O telefonu
 4. Ponovno se pomaknite do dna kako biste pronašli odjeljak “Broj međuverzije
 5. Dodirnite sedam (7) puta za redom na “Broj međuverzije” kako biste omogućili opcije razvoja na Android Pie
 6. Ako imate sigurnosni PIN / zaporku, od vas će se tražiti da ga unesete
 7. Nakon toga bi trebalo omogućiti opcije za razvojne programere i vidjet ćete obavijest “Sada ste developer”

Nakon što je omogućeno, mogućnostima razvojnih programera može se pristupiti u odjeljku “Postavke” -> “Sustav” -> “Napredno”. Dakle, sada kada ste uspješno omogućili novi skup opcija, nastavite do sljedećeg odjeljka kako biste odmah omogućili USB ispravljanje pogrešaka na Androidu.

Opet, razvojne opcije na Androidu sadrže mnogo eksperimentalnih / razvojnih značajki. To bi trebalo mijenjati vrlo pažljivo, a možda i samo kada je to potrebno.

Omogućite USB ispravljanje pogrešaka na Android Pie

 1. Otvorite izbornik Postavke na svom uređaju Android.
 2. Dođite do dna popisa i dodirnite “Sustav
 3. Zatim dodirnite “Napredno” da biste proširili dostupne opcije
 4. Dodirnite “Opcije razvojnih programera
 5. Pomičite se polako dok ne pronađete odjeljak “Ispravljanje pogrešaka
 6. Uključite tu postavku
 7. Kada vas Android pita “Allow USB debugging?“, dopustite mu kako biste omogućili USB ispravljanje pogrešaka na Android Pie

Nakon što ste uspješno omogućili USB ispravljanje pogrešaka, možete instalirati alate Android platforme za uspostavljanje uspješne ADB veze. USB debugging je vrlo koristan ako želite svoj Android uređaj ubaciti u recovery ili bootloader mod, brzo instalirati aplikacije, izvršavati pouzdani prijenos datoteka, ili čak izvršavati naredbe direktno na vašem uređaju.

Opet, budite oprezni u onome što mijenjate u tim opcijama. Ako, u bilo kojem trenutku, želite vratiti i izgasiti mogućnosti za razvojne programere, jednostavno idite na Postavke -> Sustav -> Napredno -> Opcije za razvojne programere i isključite tu opciju. To će u potpunosti onemogućiti ove postavke i vratiti sve izmijenjeno na tvorničko stanje. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno ostavite komentar ispod.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Oglašavanje