Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tutoriali

Sideloading: Kako instalirati skinute aplikacije na Android Oreo i iznad

Google je promijenio način na koji se sideload aplikacija obavlja u Oreu. Umjesto da imate jednu univerzalnu postavku za jednostavno instaliranje aplikacija u cijelom sistemu, “nepoznati izvori” sada su dopušteni ili zabranjeni na temelju aplikacije. Na primjer, ako želite instalirati stvari sa APK Mirror stranice, morat ćete dopustiti vašem internet pregledniku da instalira aplikacije iz nepoznatih izvora.

Mogućnost dopuštanja sideloading aplikacija može se naći na nekoliko različitih mjesta, ali najlakši način da se njome rukuje je “univerzalna” postavka koja će prikazati sve aplikacije koje imaju tu mogućnost.

  1. Počnite s povlačenjem trake obavijesti i dodirom ikone zupčanika
  2. Odatle dodirnite “Apps & Notifications” (Aplikacije i obavijesti), a zatim proširite izbornik Advanced (Napredno).
  3. Odaberite “Special app access”
  4. Donja opcija ovdje bi trebala biti “Instaliraj nepoznate aplikacije” pa uđite u to
  5. Ovdje će biti navedene sve aplikacije koje imaju mogućnost za preuzimanje i instaliranje aplikacija. Pronađite aplikaciju iz koje ste skinuli željeni APK
  6. Nakon što otvorite opcije te aplikacije, potrebno je označiti jednostavnu opciju “Dopusti iz ovog izvora“, uključite to i završili ste

Aplikacija koju trebate odabrati u petome koraku je obično vaš web preglednik ili upravitelj datotekama, ovisno odakle ste točno pokušali pokrenuti instalaciju APK datoteke. Uživajte u novome svijetu mobilnih aplikacija pred vama, ali budite oprezni sa zlonamjernim programima i sve sumnjive datoteke provucite kroz VirusTotal stranicu za svaki slučaj. Google sa razlogom krije ovu opciju, bolje spriječiti nego liječiti!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Novosti

Google je odlučio ubaciti Meet kao posebnu i poprilično veliku tipku u donjem dijelu Gmail sučelja.

Oglašavanje