Ulefone

Ulefone Armor, telefon oklopljen za sve nedaće

Jeste li primijetili kako često pišemo o robusnim (eng. Rugged) telefonima pod zadnje? Pametni uređaji otporni na cijelu lepezu nedaća sve su češći i povoljniji u ponudi, pa je zaista šteta zaobići ih.

iz željezare kompanije Ulefone stiže nam Armor, pravi kornjačin oklop maskiran u pametni telefon. Zakopan je u čvrsto, metalno kućište straga i Gorilla Glass 3 sprijeda, što ga čini otpornim na udarce, vlagu i prašinu.

ulefone-armor1

Ekran je dijagonale 4,7 inča i rezolucije 1.280×720 piksela odnosno gustoće 313 piksela po inču. Popraćen je algoritmom koji prepoznaje vlažne prste, tako da po njemu možete pisati bez da ih prvo sušite o majicu.

Osam jezgara čipseta MTK6753 takta 1,3 GHz upareno je s 3 GB radne memorije i 32 GB interne, što korisniku donosi miran i stabilan rad. Široka autonomija briga je baterije kapaciteta 3.500 mAh, koja će vas bez problema progurati kroz cijeli dan.

ulefone-armor2

Kamere su također među jačim stranama ovog telefona: stražnja kamera omogućava snimanje fotografija pod vodom, dok joj je kvaliteta, tvrde iz Ulefonea, gotovo jednaka kamerama na konvencionalnim pametnim telefonima više klase.

Poseban osvrt zaslužuje tzv. SOS tipka: riječ je o posebnom broju za hitne slučajeve kojeg unosite sami po svom izboru. Ukoliko zaglavite, stisak na to dugme uputit će poziv, poruku i GPS informacije na izabrani broj, što itekako može pomoći u slučaju kakve nedaće.

Ulefone Armor trenutno se nalazi na akcijskoj prodaji na trgovini Gearbest, a vi ga možete kupiti za 159,99 dolara. Imajte na umu kako povoljna ponuda uskoro završava, a i količine su na izmaku.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh