UMi

UMIDIGI C Note – telefon u metalnom ruhu

Promjena imena (UMI se preimenovao u UMIDIGI) donijela je, čini se, i određene promjene u dizajnerskom smjeru kompanije. Kako kažu u UMIDIGI-ju, cilj im je konstruirati uređaj koji će uz privlačan dizajn donijeti i vrhunsku funkcionalnost, a sve unutar razumne cijene.

Na njihovim smo stranicama našli zanimljive podatke o novom telefonu C Note, koji izgleda prati baš taj smjer. Prva stvar o kojoj vode računa – kaže taj promo tekst – je materijal izrade. C Note uređaj je niže srednje klase ili se po cijeni barem tako pozicionira – koštat će ispod 150 dolara – no u potpunosti je izrađen od metala. UMIDIGI takav pristup zapravo već neko vrijeme njeguje, jer je po istom principu rađen i njihov model Diamond, kojeg smo pred par mjeseci recenzirali.

Kako stvari stoje i ako je vjerovati njihovim najavama, svi telefoni će im biti izrađeni od top materijala, kako flagship modeli UMi Z i UMi Z Pro, tako i oni daleko niže niz cjenovnu skalu. C Note je, kao i ova dva prethodno navedena, izrađen od samo jednog komada aluminija. Napredni proizvodni proces učinio ga je vrlo podatnim u ruci: lagan je i čvrst, čime ulijeva povjerenje i ostavlja dojam kvalitetno izrađenog komada hardvera.

Zanimljivo koliko su telefoni sve tanušniji; C Note na najdebljem dijelu ima tek 8,3 mm, u što je ugurana baterija kapaciteta čak 3.800 mAh. Zaslon je pak dijagonale 5,5 inča i u Full HD rezoluciji (1.080p), što je sve češći slučaj u telefonima ovog cjenovnog ranga.

Dakle, po dvostruko nižoj cijeni od modela UMi Z i Z Pro (cijena ima se kreće oko 300 dolara) dobije se uređaj od istog materijala i rađen istim proizvodnim procesom. Gužva u tom cjenovnom razredu tjera mnoge na korištenje top materijala, bit će.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh