Vernee

Mobiteli sa zaobljenim antenama – nema ih puno, ali su zato žestoki

U srednjoj klasi pametnih telefona, uređaji s potpuno metalnim kućištem postaju dominantni. U visokoj klasi to je već pravilo, no put do takva proizvodna procesa nije bio lak.

Kućište izrađeno od metala problematično je jer blokira prijenos signala u unutrašnjost telefona, gdje se nalazi antena. Metal, inače, znatno utječe i na izgled uređaja i način obrade, stoga mnogi današnji telefoni izgledaju slično.

2

Prvi proizvođač koji je uspješno izašao na kraj s problemom slabog signala u metalnom kućištu je Apple. Tržišni i tehnološki lider probio je led s modelom iPhone 5, ugrađujući u njega dvije antene koje su pokrivale sve potrebne frekvencije. Sljedeći Appleov model, iPhone 6, doživio je još veće inženjerske zahvate i dobio čak četiri odvojene antene.

3

Appleov put slijedio je Meizu, koji je svojim modelom Pro 6 dodao još malo ingenioznosti u proizvodni proces. Meizu je, naime, na spomenuti aparat ugradio zaobljenu antenu kako bi osigurao kvalitetan signal, a istovremeno ostavljajući dizajnerima dovoljno prostora za oblikovanje privlačnog telefona. Ovog puta Apple je bio taj koji je slijedio put, ugrađujući zaobljenu antenu u novi iPhone 7.1

Treći i trenutno posljednji proizvođač koji je primijenio ovakav način ugradnje antene na metalno kućište je Vernee, kineska kompanija o kojoj smo već u nekoliko navrata pisali. Vernee je takvu antenu implementirao u svoj telefon imena Vernee Mars.

Suvišno je reći kako je Mars kudikamo povoljniji od ugledne konkurencije: s 4 GB RAM-a, 32 GB ROM-a, osmojezgrenim procesorom i 13-megapikselnom kamerom trenutno košta 199,99 dolara. Meizu Pro 6 košta 160 dolara više, dok je cijena iPhonea 7 neka druga galaksija.

>> Pogledaj ponudu za najpovoljniji metalni telefon sa zaobljenom antenom

5

2 komentara

2 Comments

  1. 12 listopada, 2016 at 7:48 am

    Može li se Vernee Mars naručiti s nekog EU web shopa? Imate li nekakva iskustva? Naručivao sam sa Gearbesta i plaćao carinu itd. Mislim da bi iz EU bilo znatno manje.
    Unaprijed hvala na odgovoru i svaka pohvala za vaš trud i puno informacija koje podijelite s nama!!

  2. 18 listopada, 2016 at 2:28 am

    Vernee Mars trenutno nije dostupan iz EU skladišta, ali čim bude ćemo vam javiti objavom članka ovdje ili putem Facebooka 🙂

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh