Vernee

Pogledajte usporedbu dva smartphonea s desetojezgrenim procesorima

Vernee Apollo Lite je predstavljen kao prvi smartphone s desetojezgrenim procesorom, no konkurencija se ubrzo probudila, pa se nedavno pojavio XiaoMi Redmi Pro. Donosimo vam usporedbu ova dva smartphonea koju je napravio portal gizchina.com.

Zasloni su bili prvi na meti usporedbe. Vernee Apollo Lite ima 5.5-inčni Sharp IGZO zaslon u punoj HD rezoluciji, a Xiaomi posjeduje zaslon istih dimenzija, ali OLED tehnologije. Razlike u ovom segmentu su vrlo male te su stvar ukusa pojedinca.

Vernee vs XiaoMi display

Procesori su najvažnija karika svakog uređaja, a oba uspoređena smartphonea imaju vrlo jake procesore. Oba uređaja posjeduju Mediatekov Helio X20 procesor s deset jezgara, no XiaoMi dolazi i u varijanti s procesorom Helio X25. Što se tiče radnog takta, pobjedu odnosi Apollo Lite, jer je mrvicu brži; 2.3 GHz u odnosu na XiaoMijevih 2.1 GHz.

Mali-T880 MP4 se brine za grafiku u oba stroja, ali opet pri različitoj frekvenciji radnog takta. Pobjedu ovog puta odnosi Redmi Pro jer ima dvije varijante od 700 do 850 GHz, dok je Apollo Lite „zamrznut“ na 780 GHz radnog takta.

Vernee vs XiaoMi procesor

Xiaomi Redmi Pro se pokazao puno prostraniji od Vernee Apollo Litea. Naime, dolazi u varijantama od 32, 64 i 128 GB interne memorije, dok je Vernee na 32 GB, ali s mogućnošću proširenja s pomoću memorijske kartice do 128 GB. XiaoMi ovdje ispada prihvatljiviji, jer nema troškova za memorijsku karticu.

Vernee vs XiaoMi memorija

Oba uređaja posjeduju istu varijantu „žičane“ konekcije. Prisutni su utor za USB tipa C te standardni 3.5mm audio utor.

Vernee vs XiaoMi konekcija

Najveća razlika između ova dva uređaja leži u kamerama. Naime, Vernee ima kombinaciju prednje i stražnje kamere razlučivosti 5 i 16 MP, dok XiaoMi ima kombinaciju dvije stražnje kamere od 5 i 13 MP razlučivosti. Vernee se odlučio za Samsungov, a XiaoMi za Sonyjev fotosenzor uz dodatak procesora ImagiQ.

Vernee vs XiaoMi kamere

Baterije se, također, poprilično razlikuju. Apollo Lite ima bateriju jakosti 3180 mAh, dok se XiaoMi potrudio ugurati bateriju jakosti 4050 mAh u svoj prilično „mršaviji“ model u odnosu na konkurenta.

Vernee vs XiaoMi baterija

Položaj čitača otiska prsta je još jedna kategorija koja spada u domenu osobnog ukusa, s obzirom da su tehničke karakteristike u ovom segmentu na oba pametna telefona iste. Vernee Apollo Lite ima čitač na stražnjoj masci, ispod kamere, dok je XiaoMi svoj čitač smjestio usprijeda, u kombinaciji s tipkom „home“.

Vernee vs XiaoMi otisak prsta

Usporedba softvera je gotovo jednaka usporedbi hardvera – slična platforma s različitim mogućnostima. Naime, oba uređaja u sebi imaju instaliran OS Android 6.0 Marshmallow. No, XiaoMi je na toj platfromi razvio vlastitu verziju pod nazivom MIUI 8, koja nudi nešto kvalitetnije baratanje aplikacijama i korisničkim sučeljem.

Vernee vs XiaoMi OS

Šećer na kraju ove komparacije je svima najbitnija cijena. Vernee Apollo Lite košta 229 dolara i to je to. No, XiaoMi Redmi Pro dolazi u tri varijante i, logično, s tri cijene. Najjeftinija je varijanta ona s 3GB  RAM-a, 32 GB ROM-a i Helio X20 procesorom, koja košta 225 dolara. Nešto je skuplja verzija s 3 GB RAM-a, 64 GB ROM-a i Helio X25 procesorom. Ona košta 255 dolara. Najskuplja je i najbolja varijanta s 4 GB RAM-a, 128 GB ROM-a i Helio X25 procesorom koja košta okruglih 300 dolara.

Vernee vs XiaoMi cijena

Iz usporedbe je jasno vidljivo da su oba uređaja približno sličnih mogućnosti. Malene varijacije mogu prevagnuti na stranu svakog od ovih pametnih telefona. Ako će vam suhi podaci olakšati izbor, pogledajte tablicu s usporedbom specifikacija ispod teksta.

Vernee Apollo Lite Specifikacije: XiaoMi Redmi Pro
Mediatek Helio X20, 2.3 GHz deca-core CPU: Mediatek Helio X20/X25, 2.1 GHz, deca-core
Mali-T880 MP4, 780MHz GPU: Mali-T880 MP4, 700, 850MHz
Android 6.0 OS: MIUI 8 (platforma: Android 6.0)
4 GB RAM: 3, 4 GB
32 GB ROM: 32, 64, 128 GB
Da, do 128 GB s pomoću TF kartice Proširiva memorija:
USB Type C, 3.5mm audio utor Žičana konekcija: USB Type C, 3.5mm audio utor
5.5″, Full HD, IPS, kapacitivan,Sharp IGZO, 2.5D Arc Zaslon: 5.5″, Full HD, OLED
Kamera:
5 MP Prednja:
16 MP, Samsung S5K5E8 Stražnja: 5MP i 13 MP, Sony IMX258
3180mAh Baterija: 4050mAh
229 USD Cijena: 225, 255, 300 USD

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh