Geekmaxi
Vernee

Usporedba kvalitete prikaza: Vernee Mars vs iPhone 6 vs Meizu Pro 6

Prilikom kupnje pametnog telefona cijeli se niz čimbenika uzima u obzir: dijagonala ekrana, operativni sustav, kvaliteta kamere i još mnogo toga.

Pri tom se nekako u drugom planu nalazi kvaliteta prikaza; ukoliko niste malo bolji poznavatelj tematike, neće vam ništa značiti izrazi In-Cell, odnosno On-Cell tehnologija. A trebali bi.

Riječ je o tehnologijama koje su se pojavile pred nekoliko godina, no zbog složenog procesa izrade i visoke cijene rijetko su se primjenjivale u industriji mobilnih uređaja. In-Cell tehnologijom se dodirni senzor (Digitizer) integrira u LCD, spajajući nekoć odvojene slojeve zaslona u jedan. On-Cell tehnologijom se pak Digitizer integrira u vanjski sloj, primjerice u Gorilla Glass; dva različita pristupa no, saznat ćete u sljedećem odlomku, s istim rezultatom.

3808930893

Primjena ovih tehnologija čini zaslon tanjim i lakšim, što za posljedicu ima daljnje stanjivanje uređaja. Još veća korist za krajnjeg korisnika jest kvaliteta prikaza, koji je još oštriji i življih boja.

Kineska tvrtka Vernee objavila je zanimljiv video u kojem uspoređuje pametne telefone koji posjeduju navedene tehnologije prikaza. Tako ćete moći vidjeti tko ima kvalitetniju sliku: iPhone 6 (In-Cell) ili Meizu Pro 6 (On-Cell), ili možda Vernee Mars, jer se mora reklamirati i vlastiti konj za utrku. Mars, inače, također posjeduje In-Cell zaslon, stoga pogledajte video i saznajte odgovor.

Ukoliko ste zainteresirani za Vernee Mars, možete ga kupiti na pretprodaji za 229,99 dolara.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh