Vernee

Vernee Apollo 2 bit će prvi telefon s čipsetom Helio X30

Prije nekoliko dana je u Kini održana tehnološka konferencija, na kojoj je proizvođač procesora Mediatek najavio svoj novi čipset, Helio X30.

Riječ je o prvom procesoru rađenom u 10-nanometarskoj tehnologiji, kojim bi se Mediatek trebao progurati u sam vrh ponude mobilnih procesora. X30 imat će deset jezgara organiziranih u tri klastera (2xCortex-A73, 4xCortex-A53, 4xCortex-A35) te će biti uparen s četverojezgrenim grafičkim podsustavom Power VR 7XT.

apollo2

Performanse čipseta bit će ugrubo 50% bolje od prethodne generacije (Helio X20) te će za isto toliko biti manja potrošnja energije. Argument kojeg svakako treba uzeti u obzir je i rezultat na AnTuTu testu, na kojem Helio X30 uredno prebacuje 160.000 bodova. Na tržište stiže tijekom sljedeće godine i kao takav još ne bi predstavljao krupnu vijest, da se na istoj konferenciji nije saznalo – posredno, doduše – koji će ga telefon prvi udomiti.

Kompanija Vernee je istom prilikom održala predavanje o svojim postojećim telefonima, kao i o planovima za budućnost. Sljedeće godine planiraju predstaviti Apollo 2, nasljednika istoimenog telefona koji se trenutno nalazi na tržištu.

apollo2-1

Apollo 2 će, sudeći po rečenome, sadržavati Helio X30 i bit će vjerojatno prvi telefon s tim čipsetom. Obzirom na performanse i cijenu aktualnog Apolla, sva je prilika kako će se i nasljednik dičiti iznimnim specifikacijama i popriličnom cifrom pored imena. Za više informacija morat ćemo sačekati prvu polovicu sljedeće godine, no već nas sad zanima kakav će još hardver Vernee ukomponirati oko ovog obećavajućeg čipseta.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh