Vernee

Vernee Apollo X podržavat će OXI OS

Francuska kompanija Auxens razvila je operativni sustav OXI, koji vam omogućava da vaš pametni telefon koristite kao stolno računalo. Pritom ćete mobitel i dalje koristiti u istoj maniri kao i do sada, dok će vam aplikacije raditi u punoj veličini na eksternom zaslonu. Na taj ćete način svoj telefon koristiti za uobičajene zadaće, dok ćete istovremeno i neometano koristiti njegove resurse na drugom ekranu.

Vernee naglašava kako će svi njegovi high-end modeli imati podršku za OXI, čime se pridružuju Microsoftu koji već ima takvu tehnologiju, dok je Samsung i Moto trenutno razvijaju.

Zbog hardverskih zahtjeva takvih sustava, mobiteli koji je omogućavaju morat će biti u hardverskom smislu vrlo potentni. Vernee Apollo X tako ima čipset Helio X20, 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Njegov 5,5-inčni zaslon zaštićen je Gorilla Glassom 3 i donosi Full HD rezoluciju od 1.920×1.080 piksela.

Integracija OXI-ja još traje, kao i usavršavanje samoga telefona. Kako će konkretno raditi ova konfiguracija prilično je zanimljiva tema i s nestrpljenjem očekujemo da se Apollo X nađe u prodaji.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh