Vernee

Vernee Mars nudi inovativno rješenje za otključavanje telefona

Jedna od značajki pametnih telefona koja se pod zadnje vrijeme stalno ističe jest senzor otiska prsta. Potpuno je svejedno o kojem se cjenovnom razredu radi – taj dodatak imaju svi.

Primarna mu je funkcija otključavanje telefona; netko je izračunao kako prosječan korisnik telefona isti otključava i do 80 puta dnevno, pa je kvaliteta senzora i jednostavnost korištenja od iznimnog značaja.

Senzor se, inače, može nalaziti na dva mjesta na telefonu: na dnu ispod ekrana, ili pak na poleđini uređaja. Praktički svi uređaji koriste jedan od ta dva rješenja. Osim jedne crne ovce na koju smo naletjeli na Youtubeu.

mars-finger

Vernee Mars, sudeći po viđenome, ima senzor otiska prsta na desnoj strani aparata. Zanimljivo rješenje a bogme i praktično, jer je dostupnije za prst no što je to poleđina ili dno ekrana. Osim što su prikazali kako senzor radi, malo su se željeli istaknuti usporedivši Mars s iPhone 6S i Meizu Pro 6 jer, jelte, treba se reklamirati.

O Marsu smo već pisali i možete vidjeti specifikacije na ovoj poveznici. Za eventualnu kupnju pak još uvijek vrijedi pretprodajna akcija na trgovini Gearbest, gdje ga možete nabaviti za 229,99 dolara.

2 komentara

2 Comments

  1. 3 listopada, 2016 at 9:00 pm

    Mogli ste se malo bolje informirati prije pisanja ovog članka. Pa ovo riješenje sa senzorom otiska prsta na desnoj strani uređaja imaju već godinu dana i uređaji Sony Xperia Z5 (I Premium i Compact. Ništa novo ni inovativno od ovih “Marsovaca”.

  2. 4 listopada, 2016 at 5:07 pm

    Sony xperia z5 takoder ima senzor za otisak prsta s desne strane,tako da vam tekst nije tocan,makar je reklama za mobitel iz teksta.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh