Vivo

Vivo predstavio Z3, odličan mobitel srednje klase

Mada je kod nas relativno nepoznat, kineski Vivo pravi je gigant na domicilnom i indijskom tržištu. Ova se kompanija ubraja među top 10 proizvođača smartfona (na šestom su mjestu, da preciziram) i svaki njihov novi mobitel izaziva puno pozornosti.

Kako se danas smartfoni štancaju kao ludi, pomalo je teško pratiti što se sve događa. I sam je Vivo proteklih mjesec-dva već izbacio nekoliko vrlo upečatljivih modela poput V9 ili V11, a i  Z3 iz naslova se dijeli u čak tri varijante.

Prva verzija pogonjena je odličnim čipsetom Snapdragon 710, koji je popraćen sa 6 GB radne memorije i 128 GB interne. Baš je pohrana mjesto gdje se ovaj model razlikuje od slabijeg iz ponude, koji ima 64 GB skladišnog prostora. Najslabiji model u cijeloj priči razlikuje se i čipsetom, jer donosi (također izvrsni) Snapdragon 670, ali koji je stepenicu niže od 710. Slabiji je i po pitanju radne memorije, koje ima 4 GB. Štednjom je, naravno, obuhvaćen i memorijski modul, kojeg ima 64 GB.

Sve ove tri lijepe konfiguracije s razlikama završavaju na gornjem pasusu, jer je ostatak potpuno isti. Krenut ću od zaslona, koji se protegnuo na 6,3 inča u Full HD+ rezoluciji pri odnosu stranica 19:9. Više od 90% prednje površine uređaja pokriva ekran, što se može zahvaliti maksimalno srezanom gornjem rubu, gdje je ostala tek sitna kapljica u koju je smještena selfie kamera. Na leđima je dualna konfiguracija, a čine ju senzori od 16 MP i 2 MP. Baterija je kapaciteta 3315 mAh i, sudeći po štedljivim čipsetima koje sam spomenuo, potrajat će barem jedan cijeli dan. O telefonu ćemo riječ-dvije više čim se pojavi na tržištu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh