Vkworld

Jeftina kopija Nokie 3310 osvanula u prodaji

Mobile World Congress najveći je svjetski sajam mobilne telefonije, koji se jednom godišnje održava u Barceloni. Svake godine ondje se predstave tehnologije i uređaji koji doslovno određuju smjer tehnološkog napretka, no ove godine dogodila se iznimka: glavna zvijezda bila je Nokia 3310, ponovno oživljena zvijezda koja je punim sjajem sjala prije gotovo dva desetljeća.

3310 tako je ukrao svjetla pozornice ZTE-u koji je prezentirao svoju 5G tehnologiju, kao i svoj sili drugih uređaja koji danas glase kao sam vrh ponude mobilne telefonije. Upravo se taj arhaični uređaj (nova Nokia 3310 podržava samo 2G tehnologiju) sa zanimanjem očekuje na tržištu, a ondje gdje se pojavio (ima ga i u nas) bilježi lijepe rezultate. A gdje se može zaraditi, eto učas i kopije.

Na Gearbestu se pojavio Vkworld Z3310, uređaj koji je izgledom preslikana Nokia 3310, no koji je cijenom od 170 kuna poprilično jeftiniji. Dizajnerski smjer nije jedini kojim se prati finski uzor, nego se isto odražava i na hardveru: riječ je o jednostavnom 2G telefonu iste dijagonale ekrana (2,4 inča) i s podrškom tek za nekoliko jezika (engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski).

Za današnje pojmove izrazito skromne mogućnosti upotpunjava kamera od 2 megapiksela i memorija maksimalnog kapaciteta od 8 GB, što je – uz podršku za tek par video i glazbenih formata – otprilike sve čime se Vkworld Z3310 može pohvaliti.

>> Pogledaj ponudu za ovaj uređaj na Gearbestu

Trenutno je u pretprodaji, a isporuke će krenuti krajem ovog mjeseca. Ukoliko niste ljubitelj pametnih telefona ili pak znate nekoga kome treba baš ovako nešto, eto jeftinog i lako dostupnog rješenja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh