Vkworld

Vkworld Mix Plus: najpristupačniji smartfon s 2,5D zakrivljenim zaslonom

Trend 2,5D zakrivljenih zaslona okupirao je svijet smartfona i teško je zamisliti što je sljedeće. Ono što možemo očekivati jest da ta tehnologija stigne i do smartfona nižeg cjenovnog ranga, a čini se da se to već počelo događati. Iz Vkworlda iznjedrio je model Mix Plus, i iz tvrtke se hvastaju činjenicom kako se radi o najjeftinijem smartfonu s primijenjenom tehnologijom zakrivljenog zaslona – i to na čak tri ruba.

Metalno kućište zakriljeno je Corning Gorilla staklom i sa stražnje strane, pa smartfon ima poleđinu sa zrcalnim efektom, što bi se moglo svidjeti svima koji vole redovno provjeravati je li im se možda spustio brk, ili jesu li im obje obrve i dalje na mjestu. Kućište dolazi u dvije boje, duboko sivoj i ljubičasto-plavoj.

Ekran s dijagonalom 5,5 inča zauzima čak 90% cjelokupne površine uređaja – dakle, riječ je o zaista maksimalno rastegnutom zaslonu, koji osim veličinom prikuplja simpatije i nošenjem HDR oznake. High dinamic range (HDR) zasloni imaju poboljšana sjenčanja, svjetlija su i izraženijeg kontrasta i oštrine. U nastavku donosimo video koji bi trebao amenovati superiornost zaslona Vkworld Mix Plus spram tri konkurentna modela:

Vkworld nije sav u trendovima – čini se da su osluškivanjem korisničkih iskustava došli do zaključka koji i nas već dugo kucka po ramenu – ponekad je pametnije uložiti u jednu dobru kameru nego razbijati sredstva na glavne i pomoćne kamere da bi se dobila zvučna dualna kamera. Tako stražnja kamera Vkworld Mix Plus smartfona ima razlučivost od 8MP (interpolacijom do 13MP) i brojne efekte i mogućnosti, a nije izbjegao ni slavni bokeh efekt, inače jedan od razloga zbog kojeg se većina proizvođača odluči za dualnu kameru. Prednja kamera ima rezoluciju 5MP (interpolacijom do 8MP), a senzore ovih kamera potpisuje Sony. Čitač otiska prsta nalazi se pod stražnjom kamerom.

Odabir čipseta i ovdje se svodi na štedljivi Mediatekov MT6737 koji sa svoje četiri jezgre postiže maksimalni radni takt od 1,3GHz. Njemu je pridružena Mali-T720 grafika. Priču pomalo podižu 3GB RAM-a, koji bi se trebali pobrinuti za glađe i brže performanse, pogotovo kod zahtjevnijih multimedijalnih zadataka i multitaskinga. Tu je i 32GB ROM-a, proširivih putem memorijske kartice. No da, ovdje se radi o tipičnim specifikacijama za smartfon srednjega ranga – nikakva iznenađenja niti pouke u ovome. Koliko daš, toliko dobiješ.

Baterija kapaciteta 2.850mAh nije uklonjiva, što znači da dvije SIM kartice ili jedna SIM i jedna MicroSD kartica u uređaj ulaze s bočne strane, a zbog kvalitete zaslona skloni smo pretpostaviti da će se baterija dosta brzo crpiti. Uređaj radi na Android 7.0 Nougat OS-u.

Od softverskih poboljšanja iz Vkworlda istaknuli su mogućnost screenshota kompletne stranice, odnosno funkcija hvata skrolanje po ekranu i bilježi kao jedinstvenu fotografiju (nešto poput panorama fotki), te snimanje ekrana koje je korisno kada nekome morate prenijeti korak-po-korak instrukcije.

Redovna cijena Vkworld Mix Plusa iznosi 139,99 dolara, no u pretprodajnoj akciji na Gearbestu, koja će se protegnuti kroz sljedeći tjedan (7. – 14. kolovoza), cijena će iznositi 109,99 dolara. Svakodnevno će deset prvih jedinica biti prodano po cijeni od 99,99 dolara, ako se prilikom kupovine unese kod GBVKMIX – napominjemo da se ta cijena odnosi samo na prve kupce, koji bi svoje narudžbeno klikanje trebali obaviti u 11 sati unutar srednjoeuropske vremenske zone. Svim kupcima stiže i poklon u vrijednosti 0,99 dolara – auto punjač. 🙂

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh