Xiaomi

Joj, što je ružan: Xiaomi patentirao mobitel s naopako postavljenim zubom

Otkad je iPhone X postavio trend zuba na vrhu ekrana, cijela je industrija pametnih telefona požurila isprva kopirati dizajn, a onda s vlastitim rješenjima srezati nesretni zub na što manje dimenzije. Ima tu prilično uspješnih ideja, od pop-up kamere (evo, baš je i Huawei uskočio u taj vlak) do maestralnog Xiaomi Mi Mix 3. I baš je sad Xiaomi patentirao još jednu ideju – naopaki zub koji viri na vrhu telefona. U njemu je dvostruka selfie kamera, koja je na taj način pobjegla s ekrana.

Više s Geek.hr: Imamo kupone za Xiaomi s EU lagera!

Kineski OEM-i jako puno ulažu u razvoj, što rezultira brojnim inovacijama. Po tom su pitanju odavno pretekli Samsung i Apple, koji polako, ali sigurno zaostaju za njima. Južnokorejski i američki giganti još uvijek imaju vodeće pozicije, što zahvaljuju dominaciji na tržištima zapadnih zemalja. Ali i tamo se polako vide promjene, jer je OnePlus na velika vrata ušao u Sjedinjene Države kroz suradnju s T-Mobileom. Huawei je u tome spriječen zbog muke s američkom administracijom, koja ih optužuje za špijunažu, a ulje na vatru dodatno dolijevaju Apple i Samsung, kojima nije do jake konkurencije na tako bitnom tržištu. xiaomi se polako probija u Europi, ali za konačan iskorak mora riješiti prilične zavrzlame s patentnim pravima.

Baš je ružan. 🙁

Da se vratim na ovaj čudni i, budimo iskreni, prilično ružni patent – nadam se da u ovakvom obliku nikad neće ugledati svjetlo dana. Srećom, to je i dalje samo patent i Xiaomi ničim drugim nije najavio da bi takav telefon zaista proizveo. S druge strane, čak i ovakvi pokušaji jasno pokazuju da Xiaomi i drugi “Kinezi” puno pažnje daju inovacijama, a snažna, zdrava konkurencija tjera ih da takvi ostanu i u budućnosti.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh