Xiaomi

Konačno na tržištu: Mi Mix 2 i Mi Note 3 najnovije su uzdanice Xiaomijevih prodajnih brojki

Na današnji dan iPhone 8 bit će službeno predstavljen na sajmu Steve Jobs Theater u Cupertinu u Kaliforniji. Dan ranije, s druge strane Tihog oceana, Xiaomi je u Pekingu predstavio Mi Mix 2, trijumfalnim završetkom ovogodišnjeg sprinta u predstavljanju sljedećih očekivano najprodavanijih modela smartfona. Apple ima svoju potrošačku i fan bazu, s kojom se u veličini može natjecati samo Google, čija je Android platforma operativni sustav većinskog dijela smartfona. Xiaomi je iskoristio Android kao bazu na koju je nadogradio svoje sučelje MIUI. Uz Mi Mix 2, predstavljeni su i Mi Note 3 i Mi Notebook Pro (kliknite ovdje za detalje).

Geekbuying otvorio je prodaju ovih uređaja, a pošiljke smartfona će slati za 27 dana, dok će se Mi Notebook Pro na put zaputiti deset dana ranije. To ostavlja dovoljno vremena za odluku, jer odluka koju donesete neće biti jeftina – za memorijski najslabije popraćenu inačicu Mi Mix 2 (6GB+64GB – i premda je riječ o inačici s najmanjim kapacitetom, nitko ne može reći da se ovdje radi o malom kapacitetu) morat ćete odvojiti 652,99 dolara. Mi Mix 2 ima nešto manju dijagonalu zaslona u odnosu na lanjski model – 6 inča vjerojatno će biti prihvatljiviji gabarit mnogima, osobito ako se uzme u obzir da zaslon zauzima više od 90 posto u odnosu na dimenzije kućišta. Zaobljeniji od prethodnika i s odnosom stranica 18:9, Mi Mix 2 figurira većim zaslonom.

Pod keramičkim kućištem smješten je Snapdragon 835 s maksimalnim radnim taktom do 2.45GHz, što je trenutno najjači Qualcammov čip. Njemu je pridružena grafika Adreno 540. Na Geekbuyingu su u ponudi sve četiri zamišljene inačice modela, koje se razlikuju memorijskim kapacitetima (6+64GB, 6+128GB, 6+256GB, 8+128GB) na temelju čega je modulirana i cijena.

Oni koji su dosad imali prilike rukovati s Xiaomijevim smartfonom rijetko da su požalili iskustvo. Dapače, kupci se redovito vraćaju Xiaomi brendu kad im zatreba novi uređaj. Stoga ne sumnjamo da mnogi već razmatraju kupnju Mi Mix 2. Najbolje tehnologije Xiaomi je ipak sakrio u sitnicama – ekran zauzima toliku površinu da prostora za slušalicu – nema! A pored prednje kamere, koja se nalazi na dnu zaslona, nema ni otvora za mikrofon. Na uređaju se nalaze sitne rupe kojima je minijaturnom akustičkom tehnologijom zvuk proveden kroz cjevčicu s površine uređaja do opne zvučnika, a zvuk se prenosi preko stakla.

>> Pogledaj pondu za Mi Mix 2 u četiri varijante na Geekbuyingu

Drugi smartfon koji je zablistao pod svjetlima trgovačkih polica danas je Mi Note 3, koji je nešto manje pompozan, ali svejedno darovit mali smartfon. S dijagonalom zaslona 5,5 inča i aluminijskim kućištem on posebno dobro figurira u plavoj boji, što je inačica s većom memorijskom konfiguracijom – 6GB radne memorije i 128GB interne memorije u odnosu na 6+64GB, što je model dostupan samo u crnoj boji. No, njega će trebati pričekati još neko vrijeme – zasad su za narudžbe dostupni samo crni modeli (6+64GB za 489,99 dolara i 6+128GB za 578,99 dolara.

>> Pogledaj ponudu za Mi Note 3 na Geekbuyingu

U odabiru pogonskih snaga izbor je pao na čipset Snapdragon 660 s maksimalnim radnim taktom do 2,2GHz, koji će inkorporirati i Nokijini modeli Nokia 7 i Nokia 8. Stražnja kamera je u dualnoj konfiguraciji, s horizontalno postavljenim senzorima.

>> Pogledaj veliku ponudu Xiaomijevih smartfona, tableta i gadgeta na Geekbuyingu

3 komentara

3 Comments

  1. 12 rujna, 2017 at 4:49 pm

    Moze li parirati iphone osmici ???

  2. 12 rujna, 2017 at 5:39 pm

    Mi Mix2 gazi Iphonea i to lagano! Xiaomi je zakon!

  3. 13 rujna, 2017 at 6:39 am

    Ali lagano, Apple malo kasni za Kinezima…

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh