Xiaomi

Ne postoji bolje: Xiaomi Pocophone F1 za €299,99 [EU lager]

Pretpostavljam da svi znate što je i tko je Xiaomi Pocophone F1. Malo, kratko objašnjenje za one koji ne znaju: to je uvjerljivo najjeftiniji najmoćniji mobitel na svijetu. Eto. Doslovno je za nepovjerovati u specifikacije koje ovaj pametni telefon ima, jer sve slično njemu košta barem 200 dolara više. Prva prava konkurencija je Xiaomi Mi 8, jednako brutalan, ali skuplji. Sve ostalo – uključujući i tzv. “flagship killer” OnePlus 6/6T – košta još više.

Kako je Xiaomi uspio atomsku bombu smjestiti u džepno izdanje tema je za poseban članak, jer sad pišem o tome kako Pocophone F1 na europskom skladištu trgovine Geekmaxi košta samo 299,99 eura i ništa više. Budući da stiže iz Njemačke, nema plaćanja nikakvih dodatnih nameta. Zapravo, s ovakvom cijenom jeftiniji je (ili barem jednako košta) nego da ga kupujete iz Kine i pritom ne računate PDV ili carinu. Usput možete birati plavu ili crnu boju, šteta što nema i crvene (cjepidlačim, znam). Ovako pošten, dobar deal do sada nisam susretao po EU ispostavama kineskih trgovina, pa vam najtoplije preporučam da razgledate i ostalo što Geekmaxi nudi.

Što to, zapravo, Pocophone F1 ima, pa ga toliko hvalim? Ima sve: najjači Qualcommov čipset, strašni Snapdragon 845. Ima 6 GB superbrze radne memorije, dok se skladišni prostor može birati između 64 i 128 GB. Ekran je dijagonale 6,18 inča, iznad kojeg je kamera razlučivosti 20 megapiksela. Na zadnjoj strani telefona je dvostruka kamera, sa senzorima od 12 odnosno 5 megapiksela. Nemojmo zaboraviti niti na 4.000 mAh jaku bateriju (da, ima i podršku za brzo punjenje), čime se zaokružuje nevjerojatno snažan i nevjerojatno dostupan mobilni telefon.

>> Vidi super-povoljnu ponudu za fantastični Pocophone F1 na EU skladištu

Ako mu tražite konkurenciju, morate se popeti poprilično uz cjenovnu skalu. Konkretno i dalje govorim o Xiaomiju (opet je na Geekmaxi najbolja ponuda), čiji Mi 8 ondje košta 385,99 eura. Tražite ipak nešto jeftinije? Opet ista trgovina ima odgovor, a zove se Xiaomi Mi Max 3, čijih ogromnih 7 inča zaslona i sva sila odličnog hardvera košta 238,00 eura. Baci oko!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh