Xiaomi

Okini me nježno: predstavljen Xiaomi Redmi Note 7 s kamerom od čak 48 megapiksela

Danas je veliki dan za Xiaomi. Njegova linija mobitela Redmi današnjom je objavom i službeno postala samostalna kompanija, a da ceremonija ne ostane samo na riječima, pobrinuo se Redmi Note 7, njihov novi pametni telefon i, jasno kao dan, nadolazeći novi veliki prodajni uspjeh.

Hardver i dizajn

Naglašeno je kako se hardver temelji na optimiziranom čipsetu Snapdragon 660, koji ima bolji učinak nego “obični” SD660. Nije precizirano o kolikom se točno napretku radi, ali ja u svom Mi Note 3 imam baš SD660 (ovaj “obični”, jel) i mogu reći samo najbolje o njemu, taj žvače sve što pokrenem. Baš me zanima za što će optimizirani model tek biti sposoban.

Dizajn predstavlja pravi iskorak za Xiaomi, jer im je cijela aktualna generacija smartfona štucala baš na tom području. Kopiranje Appleovog zuba nije donijelo ništa senzacionalno, baš suprotno, pa svi smartfoni (Redmi ili Mi serija, svejedno) djeluju generički i nemaštovito. Redmi Note 7 ima zato lijepu, gradijentnu boju na leđima (tri nijanse koje se zovu, citiram, Twilight Gold, Dream Blue, Bright Black) i kapljicu na vrhu 6,3-inčnog FHD+ ekrana, gdje je smještena selfie kamera.

Kamere za vrh srednjeg ranga

Pravo blago bit će na leđima: primarni senzor imat će čak 48 MP, a sekundirat će mu senzor od 5 MP. Za početak isporučivat će se sa Samsungovim senzorom, a kasnije će ga zamijeniti Sonyjev senzor iste razlučivosti. Ova zavrzlama s kamerom nastala je jer Sony IMX586 još nije dostupan, što bi premijeru Redmi Note 7 odgodilo za najmanje mjesec dana. Kad dobije Sonyjeve kamere, Redmi Note 7 dobit će nastavak “Pro”, da se ne zbunjuju kupci. Još jedna jako bitna stvar jest softver kamere – Redmi Note 7 dijelit će algoritam iz Xiaomi Mi Mix 3 za snimanje scena u uvjetima slabog osvjetljenja, što je samo po sebi fantastična preporuka za kupnju. Mi Mix 3 ima, naime, kamere koje su među najboljima u svijetu.

Ovo je također prvi Redmi s USB tip C ulazom, ali će svejedno zadržati 3,5-milimetarski ulaz za slušalice. Tri su varijante memorije: 3+32 GB, 4+64 GB te 6+64 GB, zbog čega će se razlikovati i cijenom: očekuje se da košta oko $147/$176/$206, zavisno od hardvera.

Kad stiže? Stiže 15. ovog mjeseca, dakle za pet dana. Očekujte da će prve količine biti utopljene u prvih sekundu-dvije, tako da je realno očekivati normalnu kupovinu tek krajem mjeseca. Pratite nas za razvoj situacije, jer i mi želimo znati što više!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh