Xiaomi

Pozor, stroj na putu: Xiaomi Mi MIX 2 stiže u dvije varijante

Sljedećeg mjeseca na tržište stiže Xiaomi Mi MIX 2, nasljednik najupečatljivijeg prošlogodišnjeg mobitela. Osim ove odlične vijesti, eto još jedne: Mi MIX 2 nudit će se u dvije varijante, koja će se razlikovati po količini raspoložive memorije.

Prva, jeftinija varijanta imat će 6 GB radne memorije te 128 GB interne. Skuplja inačica raspolagat će s 8 GB radne, dok će pohrani biti namijenjeno 256 GB. Kao predstavnik flagship kategorije, ne očekuje se ništa manje od Snapdragona 835, trenutno najjačeg čipseta iz Qualcommovih pogona. Materijal izrade bit će isti kao i u prošlogodišnjeg modela, dakle metal i keramika.

Za fotografiju će biti zadužen Sony IMX386, vjerojatno u u dvojnom izdanju. Što se pak prednje kamere tiče, tu će se nalaziti slabiji senzor: OmniVision OV5675. Zaslon će još malo porasti u odnosu na prošlu godinu i pokrivat će čak 93% prednje strane uređaja.

Mi MIX 2 bit će predstavljen, rečeno je ranije, sljedećeg mjeseca, dok bi se u prodaji trebao naći u listopadu. Ovo je pomak za punih mjesec dana u odnosu na prošlogodišnju objavu/početak prodaje originalnog Mi MIX; pretpostavlja se kako je to učinjeno kako bi se preduhitrio Apple, koji će također najesen predstaviti iPhone 8.

Cijena? Prava sitnica. U Kini se očekuje cifra od cca. 600 dolara za slabiju odnosno 750 dolara za jaču varijantu.

2 komentara

2 Comments

  1. 17 kolovoza, 2017 at 4:16 pm

    Jelena Murgić jel Mladen ovakav hoce hehe pitaj ga

  2. 24 kolovoza, 2017 at 9:03 pm

    Lukša Kalafatović

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh