Xiaomi

Predstavljen Xiaomi Redmi Note 5A

Već tjedan-dva sa svih strana su ispadali razni leakovi o Redmi Note 5A, novome mobitelu iz Xiaomijevih pogona. Sada su, napokon, objavljene službene specifikacije dok je Lei Jun, izvršni direktor kompanije, javnosti pokazao i službene fotografije uređaja na društvenoj mreži Weibo.

Po ovome što se da vidjeti, dizajn je klasični xiaomijevski: slušalica smještena između prednje kamere i senzora, poslovično izvrstan ekran te prepoznatljive tri kapacitivne tipke na dnu. Ekran, čini se, ima tanke crne linije kojih proizvođači nikako da se riješe. Svejedno su sa svakom generacijom pametnih telefona sve tanje, pa se možemo nadati njihovom skorom nestanku.

Na dnu uređaja mikro USB utor smjestio se između dva zvučnika; kažem to s malo zadrške, jer je Xiaomi na nekim modelima tu znao sakriti mikrofon, tako da je zvučnik zapravo bio samo jedan.

Straga se nalazi jedna kamera sa senzorom od 13 megapiksela; ona prednja je razlučivosti 5 megapiksela. Ostatak hardveraja donosi 5,5 inčni zaslon (720 točaka), Snapdragon 425/430 s 2 odnosno 3 GB radne te 16/32 GB interne memorije. Premijera je zakazana za sutra, a cijena u Kini bit će 150 dolara za slabiju konfiguraciju te 299 za onu jaču.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh