Geekmaxi
Xiaomi

Procurio dizajn i specifikacije za Xiaomi Redmi 5

Curenje informacija nekad je namjerno, nekad ih objavi zaposlenik željan lajkova po društvenim mrežama, a nekad se dogode spletom okolnosti. Baš je ovo posljednje slučaj s Xiaomi Redmi 5, pametnim telefonom čije je predstavljanje najavljeno za 7. prosinca.

Redmi 5 će, naime, biti u ponudi China Telecoma, ondašnjeg operatera mobilne telefonije. Taj se telefon prije reda pojavio u ponudi na njihovim stranicama, uredno pokazujući svoje obline i sve što ima za ponuditi.

Kućište će tako biti od metala, s jednom stražnjom kamerom razlučivosti 12 megapiksela i senzorom otiska prsta ispod nje. Senzor kamere je nešto izbočen na kućištu, baš kao što je to slučaj s Mi A1. Za Xiaomi standardan raspored tipki uvjetuje njihov smještaj desno od ekrana, dok je lijevo tek ladica za SIM odnosno memorijsku karticu.

Ekran će, kao što vidite, doživjeti blagi redizajn. Njegovi će rubovi, naime, biti za lijepu marginu stanjeni u odnosu na prethodnu generaciju, što je zapravo sasvim očekivan potez uzimajući u obzir trenutne trendove. Dijagonala će mu biti 5,7 inča (1.440×720 p), dok je zapremina baterije 3.200 mAh. Štedljivi i sposobni Snapdragon 625 osigurat će lijepe performanse i ujedno se pobrinuti da baterija potraje. Radne memorije na raspolaganju će biti 4 GB, dok će pohrani podataka biti namijenjeno 64 GB.

Očekivana cijena za ovaj model – bit će ih i s drugim odnosom memorije – je samo 106 dolara. To je, dakako, cijena za kinesko tržište i sva je prilika da će za nas u konačnici biti nešto skuplji. Koji god iznos bude, svakako valja računati na davanja državi u vidu PDV-a.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh