Xiaomi

Stiže Redmi mobitel s pop-up kamerom

Na društvenoj mreži Weibo osvanula je fotografija iz sjedišta kompanije Xiaomi. Na njima Wang Teng, tehnički direktor tvrtke, pred sobom ima nedefinirani smartfon s pop-up kamerom. Ova je fotografija brzo uklonjena, ali svejedno su je mnogi već preuzeli i počeli nagađati kakav je to točno mobitel u pitanju.

Više s Geek.hr >> Redmi Note 7 [Unboxing!]

Prva asocijacija je nedavno najavljeni Redmi smartfon s čipsetom Snapdragon 855 i pop-up kamerom. Isti je taj uređaj ubrzo iz Xiaomija demantiran kao potpuno neosnovan, pa se postavlja pitanje tko je tu lud – prvo Xiaomi kaže da ne rade na pop-up Redmi smartfonu, kad ih odmah potom uhvatišmo s prstima u pekmezu.

Naravno da je konkurencija žestoka i da proizvođači moraju dobro paziti da vitalne informacije ne pobjegnu u javnost, ali demantirati vijest o proizvodu, da bi se visokopozicionirana osoba iz kompanije odmah potom s takvim proizvodom slikala, e to izgleda kao da nas malo vuku za nos i podižu tenzije pred lansiranje novog proizvoda.

Snapdragon 855 trenutno je najjači čipset na svijetu.

Ako ovo zaista bude Redmi s trenutno najjačim čipsetom na svijetu, onda možemo računati na mrak performanse i cijenu srednje kategorije. Istu je stvar Xiaomi već napravio prošle godine, lansirajući Pocophone F1. U njega je stavljen Snapdragon 845 i još par naprednih sitnica kao što je vodeno hlađenje, a sve upakovano u nisku cijenu. Cilj je bio uzeti dio tržišta od još jednog isplativog flagshipa, OnePlus 6, a svejedno ime vlastite kompanije ne petljati u igru. Sada se slično radi s kompanijom Redmi, kojoj su očigledno odriješene ruke u razvoju vlastitog top mobitela.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh