Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Xiaomi

Xiaomi je sljedeća velika tvrtka koja će mobitele prodavati bez punjača

Apple je prvi probio led s ovakvom odlukom, a slijedi ga tvrtka Samsung s novim modelom Galaxy S21.

Foto: Pixabay

Apple nije jedina tvrtka koja će ukloniti punjač iz kutije uređaja. Xiaomi je najavio da njihov nadolazeći Mi 11 mobitel neće sadržavati punjač u kutiji. Obrazloženje samo već čuli nedavno i to od glavnog konkurenta, tvrtke Apple, koja se još u studenom pravdala da je punjač izostao iz “ekoloških razloga”, odnosno da je riječ o brzi za okoliš.

Iz tvrtke Xiaomi objasnili su da će 28. prosinca održati konferenciju na kojoj će raspravljati o toj odluci. Također, očekuju da će biti kupaca koji ovakvu odluku neće dobro prihvatiti, ali smatraju da za mnoge ljude ovakva odluka neće bitno utjecati na kupovinu, piše Engadget.

Apple je prvi probio led s ovakvom odlukom, potom tvrtka Samsung s novim modelom Galaxy S21, a isti potez će, čini se, sad napraviti i tvrtka Xiaomi. Ovakva odluka neće imati puno značaja u Sjevernoj Americi i drugim mjestima gdje Xiaomi ima ograničenu publiku. Bilo kako bilo, ovo je možda dobra uvertira za ono što nam predstoji. Sve više mobilnih giganta okreće se prodaji mobitela bez punjača i postoji stvarna šansa da ćemo se uskoro morati potruditi pronaći mobitel koji će dolaziti s uključenim punjačem.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Samsung

Kao novi flagship model, Galaxy S21 Ultra pruža najnaprednije i najinteligentnije opcije kamere, najbolji zaslon te najjače performanse u Galaxy S seriji pametnih telefona

Samsung

Najnovija generacija Samsung Galaxy S serije korisnicima pruža najmodernije kamere te inovativne mogućnosti povezivanja u potpuno novom dizajnu

Akcije

Mobitel će u Europi biti dostupan od 12. veljače, a početna cijena iznosit će 280 eura.

Xiaomi

Redmi Note 9T bit će dostupan u četiri boje, a prodavat će se po cijeni od 159 eura za model sa 64GB.