Xiaomi

Xiaomi Mi 6 u problemima: nema dovoljno procesora niti keramičkih kućišta

Tek što je krenuo s prodajom na matičnom, kineskom tržištu, Xiaomi Mi 6 već je zapao u probleme. Raspoloživa količina nije niti približno dovoljna da zadovolji potražnju, a razlog raskoraku leži u manjku procesora i keramičkih kućišta.

Održana flash prodaja od prije nekoliko dana planula je doslovno za par sekundi, a potražnji se ne nazire kraja; Xiaomi je iznimno popularan brend na svom matičnom tržištu, a i u nas je već prilično poznat, čak i među korisnicima koji ne prate tržište kineskih telefona.

Mi 6 pokreće Snapdragon 835, trenutno najjači čipset na svijetu. Njega također koristi Samsung za svoj Galaxy S8+; obzirom da ga korejska tvrtka proizvodi za Qualcomm, iskoristila je priliku da stekne povlašten položaj i uredno čisti praktički sve što izađe iz tvornice. Za ostatak se kidaju mnogi, pa i Xiaomi.

Očito je da čipseta nema niti približno dovoljno da zadovolji potražnju, pa je za očekivati kako će i buduće najavljene flash prodaje Mi 6 okončati na isti način kao i spomenuta inicijalna.

Slična je situacija i s keramičkim kućištem. Njega Xiaomi nudi kao jednu od opcija prilikom kupnje njihova uređaja (standarna varijanta podrazumijeva stakleno kućište) za petnaestak dolara više.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh