Xiaomi

Xiaomi Mi 7 imat će Snapdragon 845 i zaslon od 6 inča

Iako je Xiaomi Mi 6 s nama tek par mjeseci, već se počelo šuškati o njegovu nasljedniku. A on će donijeti još napretka u ionako već izvrsnu seriju ovog sjajnog kineskog proizvođača pametnih telefona: Mi 7 temeljit će se na Qualcommovu čipsetu Snapdragon 845 i imat će zaslon od čak 6 inča.

Što se tiče tipa zaslona, izgleda da će to biti Super AMOLED, dakle Samsung će prometnuti u glavnog dobavljača ekrana za još jedno veliko ime mobilne telefonije. To pak implicira na promjene u dizajnu, budući da se takav tip zaslona odlikuje tanušnim, gotovo nepostojećim rubovima.

Nova generacija Qualcommova čipseta Snapdragon 845 svoju bi premijeru mogla imati baš u Mi 7, budući da Xiaomi u svoj flagship ne stavlja ništa osim najboljega, a SD 845 baš bi nekako mogao biti dostupan u prvom kvartalu sljedeće godine. Mi 7 će na tržište doći u dvije varijante, kako je to već običaj s ovom serijom. Početna ponuda podrazumijevat će 6 GB radne memorije, dok će skuplja inačica imati 8 GB RAM-a.

Što se tiče dostupnosti, neizvjesno je hoće li Mi 7 biti u prodaji već do kraja trećeg mjeseca (dakle u prvom kvartalu) sljedeće godine; veća je vjerojatnost da će biti tek najavljen, da bi u slobodnu prodaju krenuo u četvrtom mjesecu. Mi 6 se, recimo, počeo prodavati u četvrtom mjesecu ove godine, isto kao i Mi 5 godinu prije njega. Cijela priča ovisi zapravo o Qualcommu i datumu najave/dostupnosti njegova Snapdragona 845. Isto tako, moguće je da će Samsung opet pobrati vrhnje (Južnokorejci proizvode ovaj čipset za američku tvrtku) i zakapariti prve serije za svoje potrebe.

3 komentara

3 Comments

  1. 5 rujna, 2017 at 1:13 pm

    koja je cijena

  2. 5 rujna, 2017 at 3:06 pm

    Vjera Malek

  3. 5 rujna, 2017 at 6:05 pm

    To su pretpostavke koje svaka baba na cesti moze dat

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh