Xiaomi

Xiaomi Mi MIX Alpha, totalni ekran?

Jučerašnji dan obilježio je Xiaomi prezentacijom novih 5G proizvoda.

Bilo je riječi o Xiaomi Mi Fullscreen TV Pro, MIUI 11, novom Mi9Pro5G modelu u Titanium Black i Snow White izvedbi i drugim uređajima.

No, najistaknutiji proizvod na konferenciji bio je inovativni Xiaomi Mi MIX Alpha kojem je ovdje posvećena potpuna pozornost.

Ono što najviše privlači pozornost na ovom modelu je ekran, zapravo skoro cijeli smartphone je jedan  ekran. Sprijeda, sa strana i straga. Na stražnjoj strani se nalazi vertikalna traka bez ekrana na kojoj se nalazi kamera, bljeskalica i senzori. Taj dio uređaja čine titanijski okvir, crna keramika  i pokrov od safirnog zaštitnog stakla.

Ekran  je OLED veličine 7.92 inča, rezolucije 2088×2250 piksela. Koristi surround screen tehnologiju, tj. cijelih 360 stupnjeva površine je dostupno za izvođenje sadržaja na ekranu. Xiaomi  to naziva 4D surrounding curved display.

Površina ekrana čini 180.6% ovog uređaja!

Ostatak od 19.4% čine podnožje i vrh debljine 2.15mm i keramička vertikalna traka na kojoj se nalaze kamere.

Naravno, integrirana je i anti-touch tehnologija, koja uz AI algoritme i nekoliko senzora prepoznaje koji dio ekrana je u upotrebi  dok na ostatku onemogućuje interakciju.

Xiaomi Mi MIX Alpha je prvi smartphone koji dolazi sa 108MP UHD kamerom rezolucije 12032 x 9024 piksela, Samsung HMX CMOS sensor ima optičku stabilizaciju na 4 osi i laserski autofokus. U sebi ima tri kamere, uz navedenu UHD, tu su još širokokutna  20MP Sony IMX350 kamera i 12MP portret kamera.

Dimenzije ovog uređaja su 154.38mm x 72.3mm x 10.4mm, masa  je 241 gram. Uz 5G tu je i dual-sim.  Xiaomi Mi MIX Alpha dolazi sa 512GB memorije, a sustav pogoni Snapdragon 855+processor uz 12GB radne memorije. Baterija je nano silikonska od 4050 mAh sa brzim punjenjem od 40W.

Sa softverske strane , tu je modificirani MIUI Alpha OS temeljen na Androidu10  koji na prednjoj strani ekrana izvodi čisti sadržaj dok su strane rezervirane za statusne poruke, a stražnja strana za sitne aplikacije.

Razvoj ovog uređaja  trajao je dvije godine i koštao vrtoglavih 70 milijuna dolara.

Na tržište dolazi tokom prosinca, sa cijenom od oko $2800. Najskuplji je to Xiaomi model, ikada, sa ograničenom količinom proizvedenih primjeraka.

Potpunu prezentaciju možete pogledati na Xiaomi službenom YouTube kanalu  klikom na link ovdje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh