Xiaomi

Xiaomi nadograđuje 40 uređaja na MIUI 9

Već se ranije pisalo o tome, a evo sad i konkretnih podataka. Xiaomi će nadograditi 40 svojih uređaja na MIUI 9, novu generaciju svog operativnog sustava za mobilne platforme.

Vijest je objavljena jučer na društvenoj mreži Baidu i obradovat će vlasnike starijih modela koji će također dobiti nadogradnju. Softverska ažuriranja ne samo da donose nove mogućnosti, nego ispravljaju sitne bugove i sigurnosne propuste, pa je zapravo vrlo bitno imati stalno ažuran OS.

Kupnjom jeftinih smartfona vrlo se brzo ostane bez ikakve podrške, osim u slučaju Xiaomija. Oni se jednako brinu kako za svoju flagship kategoriju, tako i za ultra-jeftine modele koji koštaju manje od sto dolara.

MIUI 9 se i dalje temelji na Androidu 7 Nougat, a ne na novoj, osmoj inačici Googleova sustava. Razlog leži u kompleksnosti platforme MIUI, kojom je Xiaomi tako duboko zašao u Android da svaka iole složenija intervencija traži poprilično vremena da se cijela konfiguracija detaljno dotjera i predstavi korisnicima. Android 8 Oreo ćemo vjerojatno ugledati s MIUI 10.

Evo cjelokupne liste telefona koji će dobiti MIUI 9; neki od njih stari su pet godina. Sad usporedite ovakav odnos prema kupcima s načinom kako to rade neki drugi proizvođači.

Mi serija

Redmi serija

Redmi Note serija

Mi 5X Redmi 5 Plus Redmi Note 4X
Mi Note 3 Redmi 5A Redmi Note 4
Mi Max 2 Redmi 5 Redmi Note 3
Mi MIX 2 Redmi Y1 Redmi Note 2
Mi 6 Redmi 4 Redmi Note
Mi Pad 3 Redmi 4A
Mi 5c Redmi 4 Prime
Mi MIX Redmi Pro
Mi 5s Plus Redmi 3x
Mi Max Redmi 3s
Mi Note 2 Redmi 3
Mi 4s Redmi 2A
Mi Pad 2 Redmi 2
Mi 4c Redmi 1S
Mi 5s
Mi 5
Mi Note
Mi 4
Mi Pad 7.9
Mi 2s
Mi 2
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh