Xiaomi

Xiaomi odgodio premijeru Mi 6 zbog nedostupnog čipseta

Nadolazeći Xiaomijev flagship, Mi 6, svjetlo dana ugledat će kasnije no što je planirano. Predstavljanje se planiralo za kraj ovog ili početak sljedećeg mjeseca, ali nove informacije guraju čitavu stvar u peti mjesec.

Najizgledniji razlog odgode je Snapdragon 835, čipset koji će biti ključna komponenta ovog telefona. Čini se kako je poseban odnos koji imaju Qualcomm i Samsung pomrsio planove mnogima, pa i Xiaomiju. Oni, naime, polažu velike nade u Mi 6, koji bi ih trebao izvući iz mini-krize u koju su zapali.

Nedostupnost čipseta pogoršava situaciju; Samsung, naime, proizvodi Snapdragon 835 za Qualcomm, zbog čega je iskoristio povlašten položaj kako bi otkupio prve serije samo za sebe.

Iz tog razoga su neki proizvođači odustali od 835 i u svoje nove telefone ugrađuju prošlogodišnji Snapdragon 821LG G6 i HTC U Ultra najbolji su primjeri. Sony se, doduše, dočepao nekog sitniša kojeg je umetnuo u Xperiu XZ Premium, no dalje od tog nije išlo.

Xiaomi nema izbora nego čekati. Problem pritom neće biti samo kasniji izlazak na tržište, nego i konkurencija: mnogi čekaju da Snapdragon 835 postane dostupan, zbog čega će Mi 6 imati žestoku konkurenciju.

Mi 6 će, inače, imati 5,2-inčni zaslon; jača varijanta imat će vjerojatno 5,5-inčni. Uz 835-icu ići će 4 do 6 GB radne memorije i Android Nougat, uz nezaobilazni OS MIUI 8.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh