Xiaomi

Xiaomi predstavio mobitele Redmi 6 i Redmi 6A

Izvor: Bug, Foto: Xiaomi

Xiaomi je predstavio nove mobitele iz serije Redmi – radi se o modelima Redmi 6 I Redmi 6A koje je opremio sa Helio P22 I Helio A22 procesorima.

Xiaomi, jedan od najpoznatijih kineskih proizvođača mobitela predstavio je nove modele iz serije Redmi. Radi se o modelima Redmi 6 i Redmi 6A koje je opremio Helio P22 i Helio A22 procesorima.

Kao što se iz priloženih fotografija može vidjeti, dizajnerski se mobiteli gotovo i ne razlikuju. No to ne znači da su identična kopija jedan drugog. Naime, malo boljim proučavanjem stražnje strane uređaja lako se primijeti kako Redmi 6 ima dvije (12 MP i 5 MP), a Redmi 6A jednu kameru (13 MP). Što se prednje kamere tiče, na oba uređaja se nalazi selfie kamera od 5 MP. Nadalje, vidljivo je i kako Redmi 6 ima skener otiska prsta dok je isti sa Redmi 6A modela izostao.

Redmi 6

Većina promjena načinjena je u unutrašnjosti. Prve smo vam otkrili već na početku – mobiteli imaju različite MediaTekove procesore (SoC-eve), a daljnje se razlike odnose na količinu radne i podatkovne memorije. Redmi 6 moći će se nabaviti u konfiguracijama sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije te u konfiguraciji sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

S druge strane, Redmi 6A stiže samo u konfiguraciji sa 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Oba uređaja imaju mogućnost i naknadnog proširivanja podatkovnog prostora pomoću memorijske kartice (microSD do 256 GB).

Redmi 6A

Oba modela imaju identični 5,45-inčni IPS zaslon rezolucije 1.440 x 720 točaka. Iako je omjer zaslona 18:9, notch je ovog puta izostao. Nadalje, oba mobitela imaju podršku za AI face Unlock značajku i bateriju od 3.000 mAh. Softversku stranu oba uređaja čini MIUI 10.

Što se cijena tiče, one kreću od 95 USD koliko će stajati Redmi 6A pa sve do 155 USD koliko će biti potrebno izdvojiti za Redmi 6 (4 GB/64 GB). Redmi 6 sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije se kako po specifikacijama tako i po cijeni smjestio u sredinu – 125 USD. Prodaja prvo kreće na kineskom tržištu od 15. lipnja, a potom se očekuje dolazak i na ostala svjetska tržišta.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh