Xiaomi

Xiaomi se dijeli: Redmi postao posebna kompanija

Kineska megakompanija Xiaomi danas je objavila dvije vijesti, od kojih je jedna vrlo, vrlo bitna: tiče se njihovog podbranda Redmi, koji prestaje biti serija telefona unutar kuće Xiaomi, nego postaje vlastita marka telefona.

>> Više s Geek.hr: Xiaomi Pocophone F1 s EU lagera je best buy uređaj godine

Ovaj superuspješni podbrand bilježi rekordne prodajne rezultate, a osobito je dominantan u Indiji, gdje je očistio pod s konkurencijom. Razdvajanje dvije linije proizvoda stoga je bio imperativ za kompaniju, kaže izvršni direktor Xiaomija Lei Jun. Serija Redmi i serija Mi ciljaju na dva različita tržišna segmenta, zbog čega su se interno u Xiaomiju prema njima već odnosili kao prema različitim tvrtkama. Razdvajanje će olakšati i pojeftiniti proizvodnju, marketing i istraživanje i razvoj, što će u konačnici donijeti kvalitetnije proizvode. Redmi će se nastaviti prodavati primarno putem interneta kao i do sada, dok se za Mi seriju planiraju velike stvari, naznake kojih već se vide kroz otvorene Xiaomi trgovine u Engleskoj i Španjolskoj.

>> Više s Geek.hr: Redmi Note 6 Pro na EU skladištu košta manje nego iz Kine!

Druga objavljena vijest zapravo je teaser novog mobitela koji će biti predstavljen 10. siječnja, dakle za tjedan dana. Nije rečeno ništa konkretno, ali pretpostavlja se da će to biti prvi samostalni Redmi smartfon, vjerojatno s kamerom razlučivosti 48 megapiksela. Tako barem sugerira sjena na niže priloženom posteru iz koje se ne može saznati ništa drugo. Hoće li to biti Redmi Pro 2 s čipsetom Snapdragon 675 ili možda Redmi 7 Pro, vidjet ćemo uskoro.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh