Xiaomi

Xiaomi već razvija Mi Mix 4?

Iako je fantastični Mi Mix 3 tek pred koji mjesec stigao na tržište, kineski tehnološki gigant Xiaomi već radi na nasljedniku. Hoće li to biti Mi Mix 4 ili nadogradnja originala u vidu Mi Mix 3s modela, još je za vidjeti.

Priča nije došla iz usta nekog Youtube leakera, nego direktno iz kompanije. Oni su, naime, na društvenoj mreži Weibo objavili teser kako pripremaju novog člana serije Mi Mix. Kao što vidite, posložena su sva tri trenutna člana ove obitelji smartfona, kao i praznina na mjestu onog četvrtog. Puno je nejasnoća oko ovog teasera – to je, doduše, bila i namjera – ali čini se da ćemo još neko vrijeme čekati za konkretne detalje.

Mi Mix najnaprednija je serija Xiaomi mobitela, koja redovno donosi tehnološka rješenja koja su obično za korak ili dva ispred konkurencije. Aktualni Mi Mix 3 tako ima 6,4-inčni ekran bez rubova, postavljen na klizni mehanizam. Povlačenjem ekrana prema dole otkriva se dvostruka selfie kamera sa senzorima od 24 i 2 MP. Na leđima je također dvostruki setup (12+12 MP), čije fotke pripadaju u sam svjetski vrh.

Hardverski je impresivan, jer ima ultrasnažnu konfiguraciju u vidu čipseta Snapdragon 845, kojeg prati 6 GB radne memorije te 128 GB interne. Ovo je, zapravo, najslabija verzija koju ćete naći (u ponudi su i verzije s više memorije), a sposobna je strgati svaku aplikaciju koja joj padne šaka. Što tek mogu one jače?

Trenutna cijena na EU skladištu je samo 549 dolara. Kažem “samo”, jer je to zbilja neusporedivo s onim što se traži za bilo koji Apple ili Samsungov flagship. Mi Mix 3 je u hardverskom smislu potpuno izjednačen s njima, dok je po pitanju dizajna neki drugi svemir. Postoji i 5G verzija ovog mobitela, ali o njoj neki drugi put – skuplja je i naručuje se iz Kine, zbog čega će vas poderati carina i PDV.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh