ZTE

Nubia Z17 Lite jedan je od najboljih smartfona trenutno na tržištu

Još u lipnju ZTE je lansirao smartfon Nubia Z17. Svjetla tržišta bila su uperena u njega, jer se radi o nastojanju jedne manje kompanije koja prilično stabilno bilježi svoj rast, a ovaj put je izbacila visokokvalitetan smartfon. Zanimalo me je li mu cijena pala tijekom proteklih mjeseci, a u potrazi za informacijom na Geekbuyingu sam naletjela na dobru ponudu – Nubia Z17 Lite može se naručiti za 289,89 dolara, a akcija traje do 22. prosinca.

Ovo je izvrstan smartfon, od samog početka njegovih specifikacija pa do kraja. Prvenstveno, radi se i o načinu izrade i odabiru materijala kućišta, u što je ZTE uložio značajan trud, koncipirajući i proizvodeći smartfon od metala koji nije smješten u okvir. Svi njegovi dijelovi su integrirani u jednu cjelinu, a kućište je vrlo tanko i elegantno.

Prizori i slike odvijaju se na 5,5-inčnom FHD zaslonu s rezolucijom 1920*1080. Usto, zaslon je zaštićen slojem Corning Gorilla Glass. ZTE surađuje s Qualcommom, pa je tako Nubia Z17 Lite dobila Snapdragon 653 procesor koji, oboružan s 6GB RAM-a, radi kao zmaj – iako mu brzine nisu u vrhu procesorskih mogućnosti, svejedno je riječ o stabilnom, jakom i pouzdanom procesoru. Uz bogatu radnu memoriju dolazi i 64GB interne memorije, što je sasvim dovoljno prosječnom korisniku.

Stražnja kamera je, naravno, dvostruka – glavni senzor je Sony IMX 258 u boji i s 13MP, a pomoćni je crno-bijeli i također ima rezoluciju 13MP. Prvi senzor dakle bavi se bojama, a drugi sjenčanjem, i završni rezultat su izvrsne fotografije s izraženim bojama i s brdom detalja. Prednja kamera ima Samsungov senzor i rezoluciju 16MP, što je više nego što će ponuditi 90% proizvođača. Čitač otiska prsta nalazi se na poleđini.

Baterija ima kapacitet 3.200mAh i podršku brzog punjenja, a mala je kako bi dizajn bio što tanji i privlačniji. Moguće je da ćete tijekom dana morati jednom prispojiti smartfon na struju.

ZTE je razvio svoju vlastitu inačicu Androida, odnosno na arhitekturi Android 7.1 izgradio je Nubia 5.0 korisničko sučelje.

Ako ste zainteresirani za kineske brendove čije su cijene uvijek daleko pristupačnije, a performansi nerijetko jednako dobri, ili makar blizu, smartfonima poput Samsung Galaxy linije ili Appleovih proizvoda. ZTE si ne može priuštiti pljačku jer još nema dovoljno jako ime, ali zato bar zna da ono što nudi neće naići na razočarenje. Preporuka!

>> Pogledaj promociju za ZTE Nubia Z17 Lite

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh