ZTE

Sviđa vam se Appleov zub? Evo telefona koji ih ima dva!

Već se puno toga napisalo na račun onog zuba kojeg je Apple stavio na svoj iPhone X. Nekima ne smeta, neki mu se rugaju, ali kako god da okreneš, svi ga sad koriste na svojim mobitelima. Dokaz tome je i Oukitel U18, kojeg smo neki dan recenzirali.

Budući da je jedan zub postao mainstream, ZTE je odlučio ugraditi – dva. Njihov konceptualni smartfon imena Iceberg ima jedan zub na vrhu ekrana, a drugi na njegovu dnu. Daleko je to još od realizacije, oko godinu dana, ali u svakom slučaju djeluje zanimljivo.

Ako ste malo bolje pogledali naslovnu fotku, primijetili ste kako su rubovi stakleni i potpuno prozirni. Unutar gornjeg zuba nalazi se selfie kamera, zvučnik i senzori. Na dnu je smješten mikrofon i još jedan zvučnik, što znači da će Iceberg imati stereo zvuk. Već smo imali jedan ZTE mobitel sa stereo zvukom – Axon 7 – i ako će se Iceberg po kvaliteti zvuka ugledati na flagship iz 2016., odmah ću reći da ga želim imati u vlasništvu.

Još jedna privlačna osobina bit će bežično punjenje, pa će se kupci u potpunosti osloboditi ovisnosti o zapetljanim žicama po džepovima. Još ćemo neko vrijeme čekati službenu potvrdu hoće li Iceberg uopće u proizvodnju, a u međuvremenu očekujemo Axon 9, novi flagship ove kompanije, kojim će se pokušati vratiti u vrh svjetske produkcije smartfona.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh