Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gužva u srednjoj kategoriji: Nokia 7 i 8 imat će Snapdragon 660

Bit će ovo jako vruće ljeto na mobilnom tržištu; Nokia, koja je već predstavila modele Nokia 3, 5 i 6, uskoro dovodi još dva telefona u srednji rang.

Populacija njihovih uređaja narast će za još dva predstavnika, Nokiu 7 i Nokiu 8. Ovaj potonji je nešto o čemu se već dugo priča, a trebao je biti njihov flagship sa Snapdragonom 835.

Umjesto toga, sedmica i osmica udomit će Snapdragon 660, nadolazećeg nasljednika Snapdragona 653. Ovaj je rađen u 14-nanometarskom procesu i donosi osmojezgreni procesor. Četiri od njih rade na taktu od 2,2 GHz, a druga polovica na 1,9 GHz. Grafički čip je Adreno 512, smješten odmah uz LTE modem X10.

Što se prikaza tiče Nokia 8 dobit će QHD zaslon; sedmicu će zapasti Full HD opcija s 1.080 piksela. Oba će imati tanke rubove i metalno kućište. Kad će stići u trgovine još se ne zna; još se manje zna što će biti (i kako će se zvati) najjači Nokijin uređaj, za kojeg smo nedavno pisali da će doći u dvostrukoj konfiguraciji.

Možda će vas zanimati

OnePlus

OnePlus se sprema predstaviti svoj sljedeći pametni telefon, a čini se da će se to dogoditi već tijekom sljedećeg mjeseca. Predstavljanje uređaja u siječnju...

Mobiteli

Xiaomi Mi 11 ima sve što bi jedan premium mobitel u 2021. godini trebao imati.

LG Wing će biti prvi uređaj predstavljen u okviru Explorer projekta.

Mobiteli

Kako početi recenziju mobitela Nokia, a ne pričati o slavnoj povijesti? Dominacija koju je ovaj proizvođač imao prije desetljeće i pol mogla bi se...