Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

DOBAR DEAL: Xiaomi na EU lageru po istoj cijeni kao iz Kine

Koliko god nam išao na živce PDV i dodatna davanja koje država nametne – neke s pravom, neke samo zato da nas još malo ogule – riječ je o neizbježnim izdacima koji slijede kad se roba naručuje izvan Europske Unije.

Netko se sjetio tome doskočiti na kraj: Geekbuying! Sa svog EU skladišta šalju robu gotovo po istovjetnoj cijeni kao što košta u Kini (ok, za nešto sitno skuplje, ali morao sam naslov učiniti atraktivnijim). Naplaćuje se i dostava, no sve su zapravo zanemarive cifre kad se stave u odnos s iznosom PDV-a kojeg ćete eskivirati.

Na Geekbuyingu je trenutno na akciji Xiaomi. Nekoliko modela sam detaljnije opisao po vlastitom nahođenju, a za ostatak ponude skočite na niže navedeni link. Pazite, nisu svi nabrojani telefoni iz Europe, ali su jasno istaknuti u naslovu. Piše, npr. [Italy Stock], pa se time vodite prilikom klikanja po stranici.

>> Pogledaj ponudu Xiaomi mobitela na Geekbuyingu [EU Warehouse]

Trenutno na našoj stranici Mobiteli.coom možete vidjeti unboxing mobitela Xiaomi Redmi 4A. Upravo njega možete nabaviti na Geekbuyingu za 109,99 dolara. Ista mu je cijena i na njemačkom i na talijanskom skladištu, a evo malo i o najjeftinijem Xiaomijevom mobitelu.

Pokreće ga četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 425, SoC niže kategorije. Radne memorije na raspolaganju imate 2 GB – iako danas možete kupiti mobitele s čak 8 GB RAM-a, riječ je prvenstveno o marketinškom potezu – dva gigabajta je dovoljna količina za prosječnog korisnika. Za pohranu podataka na raspolaganju imate 32 GB, dok je baterija kapaciteta 3.120 mAh. Zaslon je dijagonale 5 inča, a kamere su sa senzorima od 5 MP (prednja) i 13 MP (stražnja). Više ćete o njemu saznati iz recenzije koju upravo pišem.

Tu je i sjajni Mi Max 2, kojeg smo nedavno recenzirali. Veliki ekran (6,44 inča) djeluje sjajno – zapravo, cijeli je telefon izvrsno ispeglan i traženje mane takvom uređaju bilo bi obično cjepidlačenje. Snapdragon 625, memorija u kombinaciji 4GB/64 GB, odlični Sony IMX386 koji se nalazi i na njihovom flagshipu Mi 6 te baterija kapaciteta od čak 5.300 mAh čine ga sjajnim izborom u njegovoj cjenovnoj kategoriji (košta 279,99 dolara).

Tu je i Redmi 4X: za 119,99 dolara dobit ćete Snapdragon 435 i bateriju kapaciteta 4.100 mAh. Kamere su u kombinaciji 13 MP stražnja + 5 MP prednja, dok se procesor oslanja na 2 GB radne memorije.

Još je mobitela i drugih gadgeta (tableti i slično) na akciji, koja je zapravo vrlo opširna. Stvar je tek u tome što se najveći dio toga šalje iz Kine, pa kao što sam spomenuo ranije, pripazite na ono što piše u naslovu. Akcija je, kao i obično, ograničena vremenom i količinom.

>> Pogledaj ponudu Xiaomi mobitela na Geekbuyingu [EU Warehouse]

VAŽNA NAPOMENA: Što se tiče europskih skladišta, na izboru su Italija, Španjolska i Njemačka. Španjolsku zaboravite; ne dostavljaju za Hrvatsku. Iz ostale dvije zemlje šalju u Hrvatsku i pogledajte što ima na obje adrese, jer se ponuda ponešto razlikuje. Imajte na umu kako su Talijani nešto jeftiniji (slanje paketa iz Njemačke košta 8,65 dolara, iz Italije od 2 do 5 dolara, zavisno od artikla), no Talijani šalju DHL-om. Paket će vam dakle stići brže, no domaći će DHL dodatno zaračunati trošak vlastite dostave (125 kuna).

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Nedavno ažuriranje koje je objavio Xiaomi za određene mobilne telefone izazvalo je neželjene posljedice, čineći neke uređaje neupotrebljivima. Xiaomi je priznao da postoji problem...

Xiaomi

Poco C55 je jedan novi pametni telefon koji dolazi iz Xiaomi ekosustava, a njegov omjer cijene i kvalitete odmah u startu je postao privlačan...

Xiaomi

Prije dva dana Xiaomi je predstavio svoje nove pametne telefone namijenjene globalnom tržištu. Kompletnu liniju Xiaomi 12 mobilnih telefona čine osnovni model, Pro verzija...

OnePlus

OnePlus se sprema predstaviti svoj sljedeći pametni telefon, a čini se da će se to dogoditi već tijekom sljedećeg mjeseca. Predstavljanje uređaja u siječnju...