Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Mobiteli već od 300 kuna: pogledaj što je u ponudi!

Aliexpress je trgovina s golemom ponudom svega i svačega; čak i kad se uhvatimo samo onoga što nas zanima – mobiteli, naravno – možemo satima i danima tražiti i uspoređivati ono što tražilica izbaci. Da malo pomognem u izboru, evo onoga što je meni zapelo za oko.

Počet ću s najjeftinijim, a to je Homtom HT16. Košta samo 300 kuna, a za taj se iznos ne dobije bogzna što. Svejedno, poslužit će za osnovno čemu mobiteli i služe: za komunikaciju. Ima Mediatekov čipset MTK6580, a memorije 1 GB u radnom i 8 GB u skladišnom segmentu. Iznenađujuće, ima prilično visoku rezoluciju ekrana za cijenu: 1.280×720 točaka. Znam za duplo skuplje mobitele koji imaju slabiju rezoluciju. Ovako jeftinih mobitela ima još, ali po meni, za cijenu od 46,99 dolara ovo je više nego solidan izbor.

Homtom S99 za oko će zapeti teksturom svoje zadnje maske. Nalik na pčelinje saće, može se birati u nekoliko boja. Prvenstveno se ističe velikom, zbilja velikom baterijom od 6.200 mAh, a i memorija mu je pozamašna: ima je 4 GB u radnom i 64 GB u skladišnom segmentu. Za cca. 750 kuna dobiju se dvije zadnje kamere (20+2 MP) i osmojezgreni procesor MT6750T, dok se sa softverske strane nalazi odlični Android 8.1.

Najskuplji mobitel – Lenovo S5 Prodođe otprilike 1.100 kn (zbog tečaja cijena fluktuira za par kuna), ali ima bome i razloga koštati toliko. U njemu je odlični Snapdragon 636, kojeg dodatno gura čak 6 GB brze radne memorije. Skladišnog prostora je na raspolaganju 64 GB, što se može proširiti adekvatnom karticom. Pravo blago su kamere: 20+8 MP je sprijeda, a na leđima je kombinacija senzora 20+12 MP, tako da ćete s ovim mobitelom uz performanse dobiti i odlične fotke.

Još samo podsjećam kako ova roba dolazi izvan EU, pa je podložna naplati uvoznih troškova.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Danas vam donosimo jednu zanimljivu ponudu mobitela sa velikom baterijom ali i lijepim dizajnom. Radi se o prošlogodišnjem modelu Homtom marke koji kombinira dosta...