Aplikacije

Svi je imamo na svom mobitelu: Ako izbrišete ovu aplikaciju baterija će vam trajati duplo duže

Foto: Pixabay

Jedna od najčešće korištenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom uređaju. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svjesni štetnih posljedica.

Znate li koja je aplikacija u pitanju? Pogledajte i provjerite jeste li ili u pravu.

Foto: Pixabay

Ekonomist industrije mobilne telefonije John Koetsier,, izbacio je izvještaj, koji prenosi highsnobiety, u kojem otkriva kako brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vijek baterije.

Ovo „otkriće“ je napravio koristeći Apple Iphone 7, za koji se pretpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži cijeli dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Facebook, od svih aplikacija, zapravo odgovoran za pražnjenje većeg dijela baterije.

Sad, pošto svatko koristi svoj mobitel drugačije, postoci iskorištenosti baterije na njegovom mobitelu nam i nisu toliko bitni, iako je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko posto više od te jedne aplikacije.

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Facebook zaista jako puno troši bateriju i nije optimiziran u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišteniji.

Nadamo se da će Zuckerberg popraviti ovaj problem uskoro.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh