Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Apple

Apple mijenja pravila igre: Kako će vaš sljedeći iPhone biti ažuriran čak prije nego što ga izvadite iz kutije?

Apple mijenja pravila igre: Kako će vaš sljedeći iPhone biti ažuriran čak prije nego što ga izvadite iz kutije?
Shutterstock

Apple, poznata svjetska tehnološka tvrtka, najavila je inovativan plan za ažuriranje svojih iPhone uređaja direktno u trgovinama bez potrebe za otvaranjem originalnih kutija.

Ova strategija dolazi kao odgovor na čestu poteškoću s kojom se potrošači suočavaju kada kupuju nove uređaje – često se događa da, čim izvade svoj novi uređaj iz kutije, odmah moraju instalirati softverske ažuriranja. Primjer za to je nedavni iPhone 15, za koji se ispostavilo da treba ažuriranje iOS-a 17.0.1, koje je bilo dostupno čak i prije nego što su neki korisnici dobili svoje uređaje.

Mark Gurman, poznati novinar koji piše za Bloomberg, objavio je u svom “Power On” biltenima da Apple razvija sustav pomoću kojeg može ažurirati operativni sustav iPhone uređaja prije nego što korisnici dođu do njih. Ono što ovaj sustav čini posebno zanimljivim je to što omogućava ažuriranje bez potrebe za fizičkim otvaranjem kutije uređaja.

U praksi, sustav koristi specijaliziranu “podlošku sličnog uređaja”. Kada trgovinski zaposlenici postave kutiju s iPhoneom na ovu podlošku, ona bežično aktivira uređaj, instalira potrebna ažuriranja, a zatim ga ponovno isključuje. Ova tehnologija ne samo da osigurava da korisnici dobivaju uređaje s najnovijim softverom, već i smanjuje potrošačku frustraciju.

Iako su trenutne informacije fokusirane na iPhone, postoji mogućnost da se ovakva vrsta tehnologije primijeni i na druge proizvode iz Appleove ponude, što bi dodatno povećalo vrijednost korisničkog iskustva.

Prema informacijama, očekuje se da će potrošači moći iskusiti prednosti ovog novog sustava u Apple trgovinama najkasnije do kraja 2023. godine. Ova inovacija mogla bi postaviti novi standard u industriji kada je riječ o isporuci uređaja s najnovijim softverskim ažuriranjima.

Možda će vas zanimati

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...

Apple

Nakon otprilike mjesec dana beta testiranja, očekuje se da će iOS 17.1 biti dostupan široj javnosti sljedeći tjedan. Nadogradnja uključuje nekoliko novih značajki, ispravki...

Apple

U raspravi na Redditu, korisnik se žali da se dva odvojena alarma na njegovom iPhoneu nisu upalila. Nekoliko drugih korisnika također je izrazilo slične...

Apple

Apple je priznao da su pritužbe korisnika kako se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrijavaju točne, izvijestio je Forbes. Međutim Apple isto tako...