Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Baterija smartphonea troši se brže nego inače? Evo kako to spriječiti

Foto: Pexels

Dosadilo vam je pronaći svoj telefon na 0% samo nekoliko trenutaka nakon što ga potpuno napunite? Utvrdili ste da vaš telefon ne može izdržati punjenje čak i kada ne radite ništa na njemu? Pa, ono s čime se suočavate je zloglasni problem brzog pražnjenja baterije. Većina korisnika susreće se s tim u jednom ili drugom trenutku.

Dobar dio je što popravak ne zahtijeva uvijek da zamijenite bateriju. Da, možete spriječiti brzo pražnjenje baterije vašeg telefona. Želite znati kako? Upravo tu stupa ovaj vodič. U nastavku ćete pronaći sve što trebate znati o ovoj temi. Dakle, nastavite čitati!

ZAŠTO SE BATERIJA TELEFONA BRZO PRAZNI?

Može postojati mnogo razloga zašto se vaš telefon ne može dugo puniti. No, općenito, ovo bi mogli biti razlozi iza brzog pražnjenja baterije:

VISOKA SVJETLINA I PREVIŠE APLIKACIJA U POZADINI

Visoka svjetlina glavni je čimbenik pražnjenja baterije. Smanjenje svjetline može puno pomoći. Previše pozadinskih procesa također može spriječiti vaš telefon da zadrži svoju napunjenost. Stvar je u tome što mnoge aplikacije mogu raditi u pozadini čak i kada ih ne koristite.

STALNA UPOTREBA GPS-a TAKOĐER MOŽE DOPRIJESTI PRAZNJENJU BATERIJE

Korištenje usluga lokacije za GPS, aplikacije za vremensku prognozu ili praćenje fitnessa može vam brzo isprazniti bateriju.

PREOPTEREĆENOST E-POŠTE I POVEZIVOST

Ako vaš telefon neprestano provjerava nove e-poruke, to je kao da automobil stalno miruje i troši bateriju. Osim toga, Bluetooth, WiFi i mobilni podaci u potrazi za vezama mogu isprazniti vašu bateriju.

ZASTARJELI SOFTVER I PREOPTEREĆENOST OBAVIJESTIMA

Stariji softver možda nije optimiziran za učinkovitost baterije. Aplikacije se možda neće ispravno izvoditi ni na zastarjelom telefonu. Također, stalni niz obavijesti koje osvjetljavaju vaš zaslon troši energiju baterije.

Riješite se navedenih problema i vratite svoj pametni telefon u puni pogon!

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Tisuće i tisuće mobilnih telefona postat će neupotrebljivo jer se 3G mreža zauvijek ugasi. Telekomunikacijski divovi trenutačno postupno ukidaju zastarjelu 3G mrežu – što...

Mobiteli

Heineken je najnovija tvrtka koja nas pokušava vratiti u vrijeme prije pametnih telefona. Proizvođač piva, u suradnji s modnom markom Bodega i proizvođačem uređaja...

Mobiteli

Poznati tech-portal Wired.com napravio je popis najboljih jeftinih pametnih telefona, a na vrhu popisa nalazi se Google Pixel 7A. Riječ je o smartphoneu koji...

Mobiteli

Jeste li umorni od toga što ste stalno zalijepljeni za svoj pametni telefon? Neprestanog i otupljujućeg skrolanja? Konstantne baraže obavijesti i pritiska da budete...